Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Browar Stu Mostów zadowolony z 2016 r; na 2017 planuje duże inwestycje (wywiad)

  • Autor: Barbara Woźniak, portalspozywczy.pl
  • Data: 03-03-2017, 10:05
Browar Stu Mostów zadowolony z 2016 r; na 2017 planuje duże inwestycje (wywiad)
Arletta i Grzegorz Ziemian, właściciele Browar Stu Mostów fot. spółka

Arletta i Grzegorz Ziemian, założyciele rzemieślniczego Browaru Stu Mostów we Wrocławiu, mówią serwisowi portalspozywczy.pl o działaniach dokonanych w 2016 roku oraz o dużych planach na 2017 rok.

Jak zakończył się 2016 rok dla Browaru Stu Mostów i jak Państwo oceniają ten rok - co się wydarzyło inwestycyjnie/sprzedażowo? Ile piwa zostało uwarzonego w 2016 roku i ile wprowadzonych nowości? Jakie inwestycje zostały dokonane?

Browar Stu Mostów zakończył rok 2016 sukcesem. Wszystkie trzy marki browaru – WRCLW, Salamander i ART – zdobyły medale na najbardziej prestiżowych konkursach, w Polsce, Europie, USA. W Polsce Browar podbił największy Konkurs Piw Rzemieślniczych – 3 medale, w tym 2 złote. Od tego doszły 3 złote medale RateBeer Best Awards 2016, w tym w kategorii Best New Beers 2016.

Browar intensywnie rozwijał lokalny rynek. Po 250 latach odtworzył legendarne piwo Schöps, będące pszenicznym symbolem Wrocławia. Pub browaru, w którym przygotowuje się dania do piw i uczy dobierać piwa do dań – otrzymał prestiżową Czapkę i miejsce w żółtym przewodniku Gault&Millau.

Obok Browaru powstał też Concept Stu Mostów pracownia piekarzy, kucharzy i serowarów, którzy do produkcji precli, pieczywa i musztard używają piwa, brzeczki, słodów i młóta browarnianego.

Z liczbą 5 międzynarodowych projektów kooperacyjnych i 8 krajów (na 3 kontynentach), w których kupić można ich piwo wrocławianie są najbardziej międzynarodowym browarem rzemieślniczym w Polsce. Systematyczna praca całego środowiska sprawia, że Wrocław kwitnie, jako Stolica Dobrego Piwa.

W roku 2016 miasto było polskim gospodarzem Sympozjum EBC 2016 – największego spotkania naukowców i technologów piwowarstwa. Piwo jest postrzegane we Wrocławiu, jako spójna z tożsamością przewaga i atrakcja turystyczna. Rzemieślnicze piwo zostało w 2016 roku jednym z 6 powodów, by odwiedzić i jednym z 12 powodów, by zamieszkać w Stolicy Dolnego Śląska, a Wrocław został weekendową destynacją nr 1 w Polsce i wśród top5 na weekend na świecie.

Warto wspomnieć, że piwo Browaru było Regionalnym Produktem Roku, a założyciele wybrani Ludźmi Roku we Wrocławiu (2015).

Jakie są plany na 2017 rok co do sprzedaży wolumenowej piw, wprowadzenia nowości, a także dalszego rozwoju Browaru? Czy planują Państwo jakieś inwestycje w tym roku, a jeśli tak to jakie?

Przygotowaliśmy kompleksowy program inwestycji. Zaoferujemy niespotykany w tej klasie browarów wachlarz technologiczny. Wyeliminujemy tuzin ryzyk utraty jakości i poprawimy stabilność oferty. To jest klucz do zapewnienia stałej dostępności piwa i dalszej ekspansji zagranicznej.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (26 487) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH