REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Browar Stu Mostów zadowolony z 2016 r; na 2017 planuje duże inwestycje (wywiad)

  • Autor: Barbara Woźniak, portalspozywczy.pl
  • Data: 03-03-2017, 10:05
Browar Stu Mostów zadowolony z 2016 r; na 2017 planuje duże inwestycje (wywiad)
Arletta i Grzegorz Ziemian, właściciele Browar Stu Mostów fot. spółka

Arletta i Grzegorz Ziemian, założyciele rzemieślniczego Browaru Stu Mostów we Wrocławiu, mówią serwisowi portalspozywczy.pl o działaniach dokonanych w 2016 roku oraz o dużych planach na 2017 rok.

REKLAMA

Jak zakończył się 2016 rok dla Browaru Stu Mostów i jak Państwo oceniają ten rok - co się wydarzyło inwestycyjnie/sprzedażowo? Ile piwa zostało uwarzonego w 2016 roku i ile wprowadzonych nowości? Jakie inwestycje zostały dokonane?

Browar Stu Mostów zakończył rok 2016 sukcesem. Wszystkie trzy marki browaru – WRCLW, Salamander i ART – zdobyły medale na najbardziej prestiżowych konkursach, w Polsce, Europie, USA. W Polsce Browar podbił największy Konkurs Piw Rzemieślniczych – 3 medale, w tym 2 złote. Od tego doszły 3 złote medale RateBeer Best Awards 2016, w tym w kategorii Best New Beers 2016.

Browar intensywnie rozwijał lokalny rynek. Po 250 latach odtworzył legendarne piwo Schöps, będące pszenicznym symbolem Wrocławia. Pub browaru, w którym przygotowuje się dania do piw i uczy dobierać piwa do dań – otrzymał prestiżową Czapkę i miejsce w żółtym przewodniku Gault&Millau.

Obok Browaru powstał też Concept Stu Mostów pracownia piekarzy, kucharzy i serowarów, którzy do produkcji precli, pieczywa i musztard używają piwa, brzeczki, słodów i młóta browarnianego.

Z liczbą 5 międzynarodowych projektów kooperacyjnych i 8 krajów (na 3 kontynentach), w których kupić można ich piwo wrocławianie są najbardziej międzynarodowym browarem rzemieślniczym w Polsce. Systematyczna praca całego środowiska sprawia, że Wrocław kwitnie, jako Stolica Dobrego Piwa.

W roku 2016 miasto było polskim gospodarzem Sympozjum EBC 2016 – największego spotkania naukowców i technologów piwowarstwa. Piwo jest postrzegane we Wrocławiu, jako spójna z tożsamością przewaga i atrakcja turystyczna. Rzemieślnicze piwo zostało w 2016 roku jednym z 6 powodów, by odwiedzić i jednym z 12 powodów, by zamieszkać w Stolicy Dolnego Śląska, a Wrocław został weekendową destynacją nr 1 w Polsce i wśród top5 na weekend na świecie.

Warto wspomnieć, że piwo Browaru było Regionalnym Produktem Roku, a założyciele wybrani Ludźmi Roku we Wrocławiu (2015).

Jakie są plany na 2017 rok co do sprzedaży wolumenowej piw, wprowadzenia nowości, a także dalszego rozwoju Browaru? Czy planują Państwo jakieś inwestycje w tym roku, a jeśli tak to jakie?

Przygotowaliśmy kompleksowy program inwestycji. Zaoferujemy niespotykany w tej klasie browarów wachlarz technologiczny. Wyeliminujemy tuzin ryzyk utraty jakości i poprawimy stabilność oferty. To jest klucz do zapewnienia stałej dostępności piwa i dalszej ekspansji zagranicznej.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (23 379) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH