Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

7. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa: 535 różnych piw i cydrów, 14 tys. uczestników (foto)

  • Autor: Jakub Szymanek / portalspozywczy.pl
  • Data: 26-09-2017, 11:45
7. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa: 535 różnych piw i cydrów, 14 tys. uczestników (foto)
fot. www.facebook.com/warszawskifestiwalpiwa

Siódma edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa przeszła do historii. Jesienna odsłona przyciągnęła ponad 14 000 miłośników złocistego trunku.

Na wstępie przypomnijmy, że Warszawski Festiwal Piwa odbywa się dwa razy w roku. Edycja wiosenna otwiera sezon piwowarski, z kolei jesienna zapowiada m.in. mocniejsze, rozgrzewające i długo leżakowane piwa.

Przez trzy dni (21-23 września), w krytej strefie VIP Miejskiego Stadionu Legii Warszawa, swoje najlepsze piwa zaprezentowało 48. różnych wystawców z kraju i ze świata. Na uczestników festiwalu przygotowano 535 różnych piw i cydrów, z czego 89 browarów miało swoją premierę w trakcie stołecznej imprezy.

– Na Warszawskim Festiwalu Piwa można było po raz kolejny spróbować piw, które zostały nalane jedynie do paru setek butelek, jeśli w ogóle browar butelkuje swoje piwa. Porozmawiać z ich twórcami o tym, co ich inspiruje. Co tworzy ich świat i o problemach ze zdobyciem chmielu, który pachnie tak, jakby tego chcieli – tłumaczył Paweł Leszczyński, główny organizator Warszawskiego Festiwalu Piwa.

Festiwal to także polskie foodtrucki, szkolenia, degustacje, turniej piłkarzyków, fippery i niesamowita atmosfera, która bliższa jest festiwalom wina, gdzie próbuje się niewielkich ilości trunków, zwracając uwagę na ich kompleksowość i kunszt wyrabiających je rzemieślników.

– Na tej edycji po raz kolejny mieliśmy wszystko, czego moglibyśmy sobie zażyczyć. Fantastyczne piwa. Ludzi, z którymi można przegadać przy tymże piwie chyba pół życia. Pasjonatów z wielu regionów świata. Dyrektorów firm, barmanów, pracowników ambasady, urzędników i artystów. Młodych, starych, imprezowiczów i introwertyków. Było pyszne jedzenie, a na scenie zabłysły teatry improwizowane. Wydaje mi się, że największym naszym sukcesem jest zebranie tych wielu historii, jak np. o chłopaku, który na scenie piecze bułki zrobione ze słodu na drożdżach z jednego z festiwalowych piw, w jedną opowieść – podsumował Paweł Leszczyński. 

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 444) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH