Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Cydr Lubelski Niefiltrowany podbija Anglię

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 26-06-2017, 18:48
Cydr Lubelski Niefiltrowany podbija Anglię
fot. materiały prasowe

Cydr Lubelski podbija Anglię, światową stolicę cydrów. Cydr Lubelski Niefiltrowany i Cydr Lubelski Antonówka Niefiltrowany zdobyły brązowe medale w Bath&West International Cider Competition. Rywalizacja cydrów z całego świata odbyła się podczas British Cider Championships w Shepton Mallet w Anglii.

To największy konkurs cydrów na świecie, mający ogromną tradycję i uznanie branży. W tym roku do konkursu zgłoszono ponad 500 cydrów i perry, w różnych kategoriach.

Cydr Lubelski Niefiltrowany i Cydr Lubelski Antonówka Niefiltrowany startowały w klasie Traditional Cider. Konkursowa degustacja była degustacją w ciemno, nadesłane cydry nie miały etykiet, tylko zakodowane numery.

- Nagrody dla Cydru Lubelskiego potwierdzają unikalny smak polskich jabłek oraz najwyższą jakość polskiego cydru, którego charakter wyróżnia się na międzynarodowej arenie, mimo że w porównaniu do innych cydrowych potęg jesteśmy wciąż na początku drogi. Polska nie ma wielu doświadczeń w produkcji cydrów i uprawie typowych dla cydru odmian jabłek, tym bardziej tak prestiżowe trofea wyzwalają w nas jeszcze większy zapał do pracy - mówi Artur Dubaj, Główny Technolog Grupy Ambra, odpowiedzialny za recepturę Cydru Lubelskiego.

- Strategia rozwoju Cydru Lubelskiego opiera się na jeszcze wyższej jakości i naturalności produktu. To droga coraz trudniejszego i bardziej wymagającego procesu produkcji. Mamy w Polsce najwspanialsze jabłka, to zobowiązuje nas, nie tylko jako firmę, ale jako Polaków, do produkcji najlepszego i najszlachetniejszego cydru - mówi prezes Grupy Ambra, Robert Ogór.

Cydr Lubelski, produkowany przez  Grupę Ambra, jest najchętniej kupowanym cydrem w Polsce. W swojej ofercie ma siedem różnych propozycji.

Cydr Lubelski Niefiltrowany - naturalny cydr wytwarzany z dojrzałych, polskich jabłek - wyłącznie ze świeżo tłoczonego soku, a nie z koncentratu. Świeżo tłoczony sok wraz z aromatycznym miąższem jabłek poddany został naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze. Dzięki temu zostały zachowane najcenniejsze składniki owoców, również antyutleniacze. Po zakończeniu fermentacji i leżakowania cydr nie był filtrowany. Do butelek trafił naturalnie mętny, delikatnie musujący cydr. W efekcie powstał cydr najwyższej jakości. Cydr Lubelski Niefiltrowany Antonówka to jego jednoodmianowy wariant, wytwarzany ze szlachetnej odmiany polskich jabłek.

Podobał się artykuł? Podziel się!

SPÓŁKI SEKTORA SPOŻYWCZEGO NA GPW

AMBAmbra SA

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (26 484) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH