Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Kompania Piwowarska wprowadziła nowy typ piwa pod marką Książęce

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 28-06-2016, 14:12
Kompania Piwowarska wprowadziła nowy typ piwa pod marką Książęce
fot. Kompania Piwowarska

Kompania Piwowarska idąc śladem rosnącej popularności piw typu Ale wprowadziła nowe piwo pod marką Książęce - Golden Ale, czyli pierwsze piwo w kolekcji Książęcego warzone metodą górnej fermentacji.

– Piwa typu Ale są w Polsce coraz bardziej popularne i piwosze coraz chętniej po nie sięgają. Dlatego wychodząc im naprzeciw, wprowadziliśmy do naszej kolekcji piwo reprezentujące styl piwny British Golden Ale, Piwo to zasmakuje zarówno tym, którzy szukają nowych doświadczeń i ciekawych, piwnych smaków, jak i wielbicielom lagerów – mówi Magdalena Mączka-Chomczyk, Brand Manager marki Książęce.

Stworzone przez piwowarów z Tyskich Browarów Książęcych piwo Książęce Golden Ale należy do stylu British Golden Ale i zostało uwarzone z zachowaniem wszystkich zasad obowiązujących angielskich browarników. W procesie warzenia zachowane zostały wszystkie zasady obowiązujące angielskich piwowarów czyli odpowiednie drożdże i metoda górnej fermentacji. 

Piwo Książęce, pierwsze polskie piwa premium w ofercie  Kompanii Piwowarskiej, to jedna z najważniejszych i największych na rynku marek w dynamicznie rozwijającej się kategorii specjalności. Już od 2012 roku serwuje Polakom piwa ze swojej kolekcji: Złote Pszeniczne, Ciemne Łagodne i Czerwony Lager, a kilka razy do roku do kolekcji dołączają warianty sezonowe. Tego lata jest to m.in. właśnie Książęce Golden Ale.

Kompania Piwowarska to największy producent piwa w Polsce, do którego należą trzy browary: Tyskie Browary Książęce, Browar Dojlidy w Białymstoku i Lech Browary Wielkopolski w Poznaniu. W nich warzy takie piwa jak m.in.: Żubr, Tyskie, Lech, Dębowe, Redd's oraz kolekcję specjalności Książęcego.

KP jest częścią międzynarodowej grupy piwowarskiej SABMiller.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (2)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • tereferekuku 29-06-2016, 07:06:
"odpowiednie drożdże i metoda górnej fermentacji" - Masło maślane. Rodzaj fermentacji jest zdeterminowany przez szczep drożdży. Jeśli użyli drożdży do piw typu Ale to musiała być górna fermentacja, bo tak pracują te szczepy.
  • PDK 28-06-2016, 21:10:
Brawo! 5 lat po rozpoczęciu piwnej rewolucji w Polsce, w końcu odważyli się uwarzyć coś innego niż lager! Cóż za dynamiczna innowacja! Prawdziwi pionierzy! Eh, żenujące...

Zobacz wszystkie komentarze (2)

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (21 744) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH