Tyskie otwiera nowe lokale zaopatrzone w tanki

Kompania Piwowarska jest liderem sprzedaży oraz innowatorem na rynku gastronomicznym, w którym ma 45 proc. udziałów. Dbamy o rozwój kultury piwnej w naszym kraju i nieustannie dostarczamy konsumentom nowości. Jedną z nich są właśnie tanki - mówi Aleksandra Zarychta-Kuzalska, kierownik ds. PR marek w Kompanii Piwowarskiej.
Pierwsze Tyskie z tanków trafiło do 23 lokali na południu kraju, czyli do miejsc zlokalizowanych niedaleko browarów. Od kwietnia 2012 klienci lokali z tankami wypili w sumie prawie 11000 hl piwa z tanka. Obecnie piwa prosto z browaru można spróbować w największych miastach, na terenie całego kraju. Lokale z tankami pojawiły się m.in. w Szczecinie, Poznaniu i Gdańsku, Warszawie, do końca września pojawią się w kolejnych lokalizacjach.
Zaletą piwa z tanka jest maksymalnie skrócony czas dystrybucji oraz innowacyjny system przechowywania i rozlewania. Zastosowane rozwiązania są gwarancją dostarczenia konsumentom świeżego piwa prosto z browaru. Trunek uwarzony w browarze przelewany jest do samochodu-cysterny, który transportuje je jeszcze tego samego dnia bezpośrednio do pubów lub na wybrane eventy w ciągu trzech dni od uwarzenia. Tam piwo przetłaczane jest do stalowych pojemników - tanków. Potem trafia z nich do kufli.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
KOMENTARZE: (7)
Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!
Zobacz wszystkie komentarze (7)