REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Tyskie z tanka będzie dostępne w ponad 40 lokalach do końca roku

  • Autor: BW, portalspozywczy.pl
  • Data: 10-10-2013, 12:14
Tyskie z tanka będzie dostępne w ponad 40 lokalach do końca roku
Kompania Piwowarska jest jedynym w Polsce dostawcą tego typu piwa do lokali gastronomicznych fot. KP

Piwo Tyskie z tanka, produkowane przez Kompanię Piwowarską, jest już w ponad 30 lokalach na terenie Polski. Nową wersję piwnej marki Tyskie będą oferować kolejne lokale i do końca roku będzie dostępne w ponad 40 lokalach. W tych, które już je serwują, przybywa klientów i mocno rośnie sprzedaż.

REKLAMA

Tyskie z tanka pojawiło się najpierw w lokalach na południu Polski, a następnie w Warszawie. Teraz mogą się go spróbować również konsumenci w innych rejonach Polski, m.in. w Gdańsku, Szczecinie, Poznaniu, Łodzi i Bydgoszczy. 

- W najbliższych miesiącach Tyskie z tanka pojawi się w kolejnych lokalach w Warszawie i Poznaniu. Do końca tego roku liczba punktów gastronomicznych mających to piwo w ofercie przekroczy 40, a projekt będzie kontynuowany w następnych latach - mówi Grzegorz Drob, kierownik kanału sprzedaży w Kompanii Piwowarskiej.

Kompania Piwowarska jest jedynym w Polsce dostawcą tego typu piwa do lokali gastronomicznych. Podobne rozwiązania stosowane są przez producentów w krajach o długoletniej tradycji warzenia i serwowania złocistego trunku, m.in. w Czechach.

Tyskie z tanka to świeże piwo prosto z browaru, które nie zostało poddane pasteryzacji ani mikrofiltracji. Z tego powodu ma ono maksymalnie skrócony system dystrybucji oraz innowacyjny system przechowywania i rozlewania.

Świeże piwo wyprodukowane w browarze przelewane jest do samochodu-cysterny, który transportuje je jeszcze tego samego dnia bezpośrednio do pubów. Tam piwo przetłaczane jest do stalowych pojemników - tanków, wewnątrz których znajdują się specjalne, siedmiowarstwowe worki gwarantujące jakość i niezmienny smak trunku.

Tłoczone do środka tanka sprężone powietrze powoduje kurczenie się plastikowego worka i wypychanie piwa poprzez instalację do nalewaka. Tylko gastronomia i stosowane przez nią tanki dają konsumentowi możliwość porównania tzw. piwa niepasteryzowanego, dostępnego na sklepowej półce, z prawdziwie świeżym piwem, którego można skosztować w ciągu 7-10 godzin po rozlaniu w browarze.

Świeżość piwa gwarantują też bardzo krótkie terminy przydatności do spożycia - 28 dni od momentu dostawy i 14 dni od otwarcia tanka - oraz stała temperatura od 4 do 6 stopni Celsjusza w całym łańcuchu dostaw, od browaru po kufel. Brak kontaktu z powietrzem i dwutlenkiem węgla wykluczają negatywny wpływ tych czynników na jakość trunku, który urzeka konsumenta owocowym bukietem, wyważonym chmielowym aromatem i goryczkowym finiszem.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (25 614) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH