Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Tyskie z tanka będzie dostępne w ponad 40 lokalach do końca roku

  • Autor: BW, portalspozywczy.pl
  • Data: 10-10-2013, 12:14
Tyskie z tanka będzie dostępne w ponad 40 lokalach do końca roku
Kompania Piwowarska jest jedynym w Polsce dostawcą tego typu piwa do lokali gastronomicznych fot. KP

Piwo Tyskie z tanka, produkowane przez Kompanię Piwowarską, jest już w ponad 30 lokalach na terenie Polski. Nową wersję piwnej marki Tyskie będą oferować kolejne lokale i do końca roku będzie dostępne w ponad 40 lokalach. W tych, które już je serwują, przybywa klientów i mocno rośnie sprzedaż.

Tyskie z tanka pojawiło się najpierw w lokalach na południu Polski, a następnie w Warszawie. Teraz mogą się go spróbować również konsumenci w innych rejonach Polski, m.in. w Gdańsku, Szczecinie, Poznaniu, Łodzi i Bydgoszczy. 

- W najbliższych miesiącach Tyskie z tanka pojawi się w kolejnych lokalach w Warszawie i Poznaniu. Do końca tego roku liczba punktów gastronomicznych mających to piwo w ofercie przekroczy 40, a projekt będzie kontynuowany w następnych latach - mówi Grzegorz Drob, kierownik kanału sprzedaży w Kompanii Piwowarskiej.

Kompania Piwowarska jest jedynym w Polsce dostawcą tego typu piwa do lokali gastronomicznych. Podobne rozwiązania stosowane są przez producentów w krajach o długoletniej tradycji warzenia i serwowania złocistego trunku, m.in. w Czechach.

Tyskie z tanka to świeże piwo prosto z browaru, które nie zostało poddane pasteryzacji ani mikrofiltracji. Z tego powodu ma ono maksymalnie skrócony system dystrybucji oraz innowacyjny system przechowywania i rozlewania.

Świeże piwo wyprodukowane w browarze przelewane jest do samochodu-cysterny, który transportuje je jeszcze tego samego dnia bezpośrednio do pubów. Tam piwo przetłaczane jest do stalowych pojemników - tanków, wewnątrz których znajdują się specjalne, siedmiowarstwowe worki gwarantujące jakość i niezmienny smak trunku.

Tłoczone do środka tanka sprężone powietrze powoduje kurczenie się plastikowego worka i wypychanie piwa poprzez instalację do nalewaka. Tylko gastronomia i stosowane przez nią tanki dają konsumentowi możliwość porównania tzw. piwa niepasteryzowanego, dostępnego na sklepowej półce, z prawdziwie świeżym piwem, którego można skosztować w ciągu 7-10 godzin po rozlaniu w browarze.

Świeżość piwa gwarantują też bardzo krótkie terminy przydatności do spożycia - 28 dni od momentu dostawy i 14 dni od otwarcia tanka - oraz stała temperatura od 4 do 6 stopni Celsjusza w całym łańcuchu dostaw, od browaru po kufel. Brak kontaktu z powietrzem i dwutlenkiem węgla wykluczają negatywny wpływ tych czynników na jakość trunku, który urzeka konsumenta owocowym bukietem, wyważonym chmielowym aromatem i goryczkowym finiszem.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (20 087) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH