Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Frisco.pl wydaje magazyn kulinarny dla klientów

E-supermarket Frisco.pl rozpoczął wydawanie bezpłatnego miesięcznika #friscofresh. Znajdują się w nim treści o charakterze kulinarnym – przepisy, porady, relacje z ciekawych wydarzeń związanych z gotowaniem, a także reportaże, felietony czy wywiady z uznanymi postaciami ze świata kuchni. Drukowana wersja magazynu w nakładzie 8 tys. szt. będzie dostarczana klientom Frisco.pl, a także dystrybuowana w 400 kawiarniach i restauracjach w Warszawie. Publikacja jest również udostępniania w formie elektronicznej.


Autor: www.portalspozywczy.pl / pr
Data: 26-10-2015, 11:06

- Poprzez ten magazyn chcemy budować relacje z naszymi klientami, a jednocześnie pokazać im, co mamy do zaoferowania we Frisco. A jest to przede wszystkim szeroki asortyment produktów, również świeżych, z dowozem prosto do domu, za którymi stoi wysoka jakość w rozsądnej cenie. Działając wyłącznie w internecie, bez zaplecza hipermarketów, ściśle współpracujemy z dostawcami, by każdego dnia do klientów trafiały świeże warzywa, owoce czy ryby. Ta jakość w dużym stopniu wyróżnia nas na rynku, co mam nadzieję, również będzie można dostrzec czytając #friscofresh – mówi Tomasz Dębowski, dyrektor marketingu Frisco.pl.

Pierwszy numer magazynu #friscofresh poświęcony jest tematyce fantazji. Pojawiają się w nim smaczne przepisy bazujące na produktach dostępnych we Frisco, m.in. na kokosowy pudding chia z mango, coq au vin czy zupy z dyni. Na czytelników czeka też artykuł o Japonii i jej sztuce kulinarnej, wywiad z Kurtem Schellerem oraz felieton autorstwa Aleksandra Barona – szefa kuchni restauracji Solec 44. Na łamach magazynu znalazł się również reportaż z wizyty w ekologicznym gospodarstwie rolnym Pana Ziółko.

 

© Portal Spożywczy 2019-05-23 00:39:59