Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Przyznano certyfikaty "Dobry produkt - wybór ekspertów 2016" (galeria zdjęć)

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 17-10-2016, 16:32
Przedstawiciele nagrodzonych firm. Fot. PTWP

Grupa PTWP SA, wydawca magazynu Rynek Spożywczy oraz serwisów portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl, wspólnie z Polską Organizacją Handlu i Dystrybucji przyznała - już po raz siódmy - firmom z branży żywnościowej certyfikaty "Dobry produkt - wybór ekspertów".

Nagrody, wspólnie z Edytą Kochlewską, redaktor naczelną serwisu dlahandlu.pl i redaktor naczelną „Rynku Spożywczego" oraz Rafałem Sikorą, menadżerem segmentu, wręczyła Renata Juszkiewicz, prezes zarządu Polskiej Organizacji Handlu i Dystrybucji i dyrektor przedstawicielstwa Metro Group w Polsce. Galę poprowadziła prezenterka telewizyjna Urszula Chincz. 

W skład jury, które wyłoniło nagrodzone produkty i firmy, weszli: Andrzej Faliński, dyrektor generalny Polskiej Organizacji Handlu i Dystrybucji; Stefan Golonka, ekspert branży spożywczej z wieloletnim doświadczeniem menedżerskim; Honorata Jarocka, Food and Drink Analyst, Mintel; Urszula Kłosiewicz-Górecka, profesor w zakładzie Rynku Usług w Instytucie Badań Rynku Konsumpcji i Koniunktur; Edyta Kochlewska, redaktor naczelna dlahandlu.pl i magazynu „Rynek Spożywczy”; Paulina Mroziak, redaktor prowadząca portalspozywczy.pl; Maciej Ptaszyński, Dyrektor Generalny Polskiej Izby Handlu; Maciej Siejewicz, Marketing and Communication Manager GfK; Rafał Sikora, manager magazynu "Rynek Spożywczy" i serwisów internetowych w Grupie PTWP; Bartosz Urbaniak, członek zarządu BGŻ BNP Paribas; Andrzej Wojciechowicz, szef firmy doradczej FMCG Business Consulting; Michał Kozak, dyrektor generalny Mazurkas Catering 360° oraz MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel. 

Celem przyznania Certyfikatów Dobry Produkt jest promocja doskonałej polskiej żywności i popularyzacja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą. 

Certyfikaty zostały wręczone w czterech kategoriach: produkt tradycyjny i regionalny, produkt innowacyjny, nowy produkt oraz produkt wysokiej jakości. 

Nagrody w kategorii „Produkt tradycyjny i regionalny” 

Certyfikat w kategorii "Produkt tradycyjny i regionalny" otrzymał  Makaron 8-jajeczny Śląski Bifej firmy Śląski Bifej Krystian Staś. Nagrodę odebrał właściciel firmy Krystian Staś.

Drugim nagradzanym produktem w tej kategorii jest Maślanka nadwiślańska luksusowa produkowana przez Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Opolu Lubelskim. Certyfikat odebrał Prezes Zarządu Paweł Kołodyński.

Certyfikat w kategorii "Produkt tradycyjny i regionalny" otrzymało także Piwo StaroGdańskie jasne pełne firmy Pomorski Browar Tradycyjny, kontraktowo w browarze w Gościszewie w województwie pomorskim, a odebrał go Sebastian Wawszczak – Dyrektor Generalny Pomorskiego Browaru Tradycyjnego.

Ostatnim nagrodzonym w kategorii Produkt tradycyjny i regionalny były Śląskie Oblaty firmy Visa Bell. 

Nagrody w kategorii „Produkt innowacyjny”

W kategorii „Produkt innowacyjny” certyfikat otrzymały Musy owocowe z jogurtem DayUp firmy Arteta Sp. z o.o. Nagrodę odebrał Robert Zielak, Sales Manager. 

Kolejny Certyfikat w kategorii „Produkt innowacyjny” otrzymał produkt 4 Ziarna Mix Ziaren Do Wypieku Chleba Pełnoziarnistego Bez Mąki firmy Atlanta Poland SA. Nagrodę odebrał Piotr Bieliński – V-ce Prezes Zarządu. 

Wyróżnienie otrzymał również produkt Chias Pełnowartościowa Przekąska firmy Chias Brothers Europe. Wyróżnienie odebrał Maciej Mikołajczak – CEO firmy Chias Brothers Europe. 

Certyfikat w kategorii „Produkt innowacyjny” trafił także do firmy Eterno s.c. za produkt Masło bananowe. Nagrodę odebrała Barbara Stelmach - współwłaścicielka Eterno s.c. 

Kolejne wyróżnienie w kategorii „Produkt innowacyjny” otrzymało C-Borg Food Samopodgrzewające się danie, którego dystrybutorem jest Premium Distribution. Certyfikat odebrała Jolanta Hauzer, Prezes Zarządu Premium Distribution Sp. z o.o.  

Ostatnim wyróżnionym był produkt Chlorella Natural Energy Bar - linia 3 batonów firmy Purella Food. Certyfikat odebrali Piotr Maciejewski, Członek Zarządu oraz Artur Gajewski, Marketing&Sales Director. 

Nagrody w kategorii „Nowy produkt” 

W kategorii „Nowy Produkt” certyfikat otrzymały Pierogi z łososiem firmy Almonte Marek Osuchowski. Wyróżnienie odebrał właściciel firmy Marek Osuchowski.

Kolejne wyróżnienie w tej kategorii otrzymało Piwo Imperium Prunum Browaru Kormoran, a odebrał je Członek Zarządu Andrzej Olkowski.

Certyfikat dla "Nowego Produktu" otrzymały także Przekąski Bakalland Cud Miód, Koko Loco, Love Las, firmy Bakalland SA. Nagrodę odebrał Prezes Zarządu Marek Moczulski. 

Przedostatnie wyróżnienie w tej kategorii otrzymał Sok jabłkowy tłoczony na zimno, z cytryną lub miętą firmy PGR Polskie Smaki Sp. z o.o. Odebrał je Mateusz Jakubowski – Dyrektor PGR Polskie Smaki Sp. z o.o.

Ostatni certyfikat w tej kategorii zdobyła linia produktów: Kotlety wegańskie na bazie kasz, fasoli, warzyw i ziaren Pracowni Mniam Izabela Ryszawa. Certyfikat odebrała Izabela Ryszawa, właścicielka Pracowni Mniam. 

Nagrody w kategorii „Produkt Wysokiej Jakości” 

Ostatnią kategorią konkursu „Dobry Produkt 2016” jest "Produkt Wysokiej Jakości". Pierwszy laureatem została Kiełbasa Krakowska z Zielonym Pieprzem z Zakładów Mięsnych Olewnik-Bis. Nagrodę odebrał Dyrektor Marketingu Jacek Ziąbski.

Kolejny nagrodzony produkt to Kawior biały truflowy firmy PPHU Eko Snails Garden. Certyfikat odebrał właściciel firmy Grzegorz Skalmowski oraz prezes Mariola Piłat Skalmowska.

Certyfikat w kategorii „Produkt wysokiej jakości” otrzymał również Mus marchewkowy, którego producentem jest Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych Sp. z o.o. Wyróżnienie odebrał Prezes Zarządu Wojciech Szefner.

Kolejny certyfikat powędrował do firmy Helio SA za Linie bakalii bez konserwantów HELIO Natura. Certyfikat odebrali Prezes Zarządu – Leszek Wąsowicz oraz Wiceprezes Zarządu - Justyna Wąsowicz.

Przedostatni certyfikat otrzymały eZERKI - przekąski dla dzieci bez dodatku soli i cukru – producenta: INWEX EU s.r.o., Modrý Kameň. Nagrodę odebrali Ireneusz Adamczyk – właściciel marki eZERKI oraz Janusz Stokłosa - właściciel Firmy STOKI - Generalnego Dystrybutora Marki. 

Przyznano również certyfikat szczególny. Jego laureat został wyłoniony w drodze głosowania internautów - czytelników serwisu portalspozywczy.pl. Certyfikat ten otrzymało Masło bananowe firmy Eterno s.c. Wyróżnienie odebrała  Barbara Stelmach - współwłaścicielka Eterno s.c. 

 

© Portal Spożywczy 2017-12-18 16:05:27