Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Makarony Sotelli na Food Show 2017: Rynek HoReCa to przyszłość naszej branży

– Food Show to wydarzenie biznesowo-kulinarne ściśle związane z branżą, w której funkcjonuje spółka Pol-Foods. Należymy do grona świadomych przedsiębiorców promujących żywność wysokiej jakości, inteligentną specjalizację regionu Warmii i Mazur. To wydarzenie będzie zatem doskonałą okazją prezentacji nowej gamy produktów firmy –mówi producent makaronów bezglutenowych Sotelli.


Autor: www.portalspozywczy.pl
Data: 10-02-2017, 14:54
fot. Facebook/Sotelli

Podczas Food Show 2017 spółka Pol-Foods zaprezentuje nową markę Sotelli i przybliży produkty przeznaczone dla osób dbających o zdrowie i różnorodność na talerzu. W 2016 r. firma zainwestowała w nowe linie technologiczne, a także postawiła na produkty bezglutenowe. – Produkty bezglutenowe to nie tylko nowy trend żywieniowy, na który coraz częściej uwagę zwracają media, ale przede wszystkim realna potrzeba części społeczeństwa – mówi Marlena Dardzińska z Pol-Foods.

Jak mówi przedstawicielka firmy, podczas targów producent marki Sotelli opowie o swojej pracy i zaprezentuje firmę w pigułce. – Spodziewamy się poszerzenia kontaktów handlowych, wymiany doświadczenia z ekspertami, przedstawicielami branży gastronomicznej w Polsce a także przeżycia święta żywności i kulinariów z najlepszymi w kraju – mówi Marlena Dardzińska.

Dodaje także, że rynek HoReCa to przyszłość tej branży. – Zależy nam, aby nasze produkty zostały doceniane przez to środowisko i promowane poprzez aspekt kulinarny – przyznaje.

CZYTAJ WIĘCEJ O FOODSHOW.PL.

© Portal Spożywczy 2019-11-21 04:31:42