Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Sfinks wprowadza dwa nowe koncepty: Lepione & Pieczone oraz Spice UP!

Spółka Sfinks Polska, zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, przygotowała się do wprowadzenia na rynek nowych konceptów gastronomicznych w segmencie fast casual dining: Lepione & Pieczone oraz Spice UP! Pierwsze lokale pojawią się jeszcze w tym roku.


Autor: portalspozywczy.pl
Data: 20-09-2017, 12:39
fot. materiały prasowe

- Przygotowaliśmy się już do wprowadzenia dwóch nowych konceptów gastronomicznych w coraz popularniejszym na świecie segmencie fast casual dining. Zaproponujemy naszym klientom smaczne, charakterystyczne dania, nawiązujące do oferty naszych wiodących sieci – Sphinx oraz Chłopskie Jadło. Będzie to oferta dla osób, które chcą zjeść posiłek szybko i w niewygórowanej cenie, ale nie jest im obojętne, co zjedzą i w jakiej jakości. Jednocześnie będą to koncepty mogące osiągać wyższą rentowność ze względu na niższy koszt inwestycji i niższe koszty operacyjne, choćby wynikające z mniejszej pracochłonności oraz braku pełnej obsługi kelnerskiej – komentuje Sylwester Cacek, prezes zarządu Sfinks Polska SA.

Koncept Spice Up! będzie bazować na doświadczeniach restauracji Sphinx, oferując dania kuchni świata w wybranych przez gości zestawieniach, przygotowywane na bieżąco, ze świeżych produktów, doprawiane aromatycznymi przyprawami, ale w szybszej formule, w charakterystycznym energetyzującym wystroju utrzymanym w intensywnej kolorystyce. Jeszcze w tym roku zostanie przekształconych część mniejszych restauracji Sphinx w koncept Spice Up!

Bezpośrednio do tradycji sieci Chłopskie Jadło będzie nawiązywał drugi koncept fast casual dining - Lepione & Pieczone by ChłopskieJadło. Ma on łączyć tradycję z nowoczesnością, oferując zdrowe jedzenie na bazie oferty Chłopskiego Jadła. Dania będą przygotowywane na miejscu przy zapewnieniu szybkiej i sprawnej obsługi. W ofercie Lepione & Pieczone znajdą się między innymi pierogi, kasze z pieca, podpłomyki, tradycyjne zakąski z Chłopskiej Spiżarni. Lokale te będą otwierane przede wszystkim w centrach handlowych (również na food courtach), w pobliżu centrów biznesowych, kampusów i uczelni oraz przy ulicach o dużym natężeniu ruchu, a także w pobliżu dużych osiedli.

- Restauracje Lepione & Pieczone są naszą odpowiedzią na oczekiwania klientów w zakresie serwowania zdrowych dań kuchni polskiej szybko i w dobrej cenie. Będziemy mogli gościć naszych klientów w restauracjach Chłopskie Jadło podczas okazji rodzinnych i biznesowych, serwując bogaty wybór dań, jak i podczas szybkiego lunchu czy zakupów, oferując wybrane dania w restauracjach Lepione & Pieczone by Chłopskie Jadło. Wprowadzenie nowej formuły wpłynie dodatkowo na zwiększenie rentowności przy zachowaniu umiarkowanych cen dzięki ograniczeniu kosztów – zaznacza Sylwester Cacek.

© Portal Spożywczy 2019-05-26 04:58:09