Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Młoda kapusta, szczaw i szparagi na wiosnę w Chłopskim Jadle

W restauracjach sieci Chłopskie Jadło, należacej do Sfinks Polska, pojawiła się oferta sezonowych nowości pod hasłem „Mloda kapusta, szczaw i szparagi”. W wiosennej wkładce znalazły się m.in. zupa szczawiowa, szparagi z jajkiem i boczkiem czy kotleciki ze schabu z młodą kapustą, a do picia lemoniada gruszkowa oraz mrożona herbata o smaku malin i hibiskusa. Goście mogą skorzystać z najnowszej oferty do 30 czerwca we wszystkich restauracjach sieci Chłopskie Jadło.


Autor: portalspozywczy/pr
Data: 04-04-2019, 12:26
fot. materiały prasowe

- Na wiosnę proponujemy więc dania kuchni polskiej ze szczawiem, szparagami czy młodą kapustą w roli głównej, czyli produktami dobrze znanymi też ze swoich zdrowotnych właściwości. Zapraszamy wszystkich do wypróbowania polskich specjałów w ciekawej, wiosennej odsłonie – mówi Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy sieć Chłopskie Jadło.

W menu restauracji Chłopskie Jadło wiosna zadomowiła się na dobre. Na początek goście mogą zamówić lekką zupę szczawiową z ziemniakami, śmietaną i jajkiem. Wśród dań głównych pojawiły się mięsa w delikatnej odsłonie jak kotleciki ze schabu w kaparowym sosie serwowane z młodymi ziemniaczkami i kapustą z boczkiem. Kolejna propozycja to polędwiczka serwowana z sałatką z rzodkiewką i ogórkiem, młodymi ziemniakami z koperkiem oraz sosem szczawiowym. W nowej wkładce znalazły się też delikatne szparagi z jajkiem w koszulce w towarzystwie chrupiącego boczku z sosem holenderskim. Ostatnią pozycję w kulinarnych nowościach zajmuje stek z polędwicy wołowej z sałatką, cząstkami ziemniaka i ostrym sosem.

W ciepłe, wiosenne dni orzeźwienie przyniosą nowe smaki napojów. Wśród propozycji znalazły się lemoniada gruszkowa oraz mrożona herbata malinowo – hibiskusowa, podawane z cytryną i miętą.

Już 4-5 listopada w Warszawie największa konferencja dedykowana sektorowi spożywczemu i handlowemu w Polsce: 20 sesji tematycznych, 120 prelegentów, ponad 1000 uczestników. Zarejestruj się teraz!

© Portal Spożywczy 2019-10-21 12:54:07