Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Drobimex poszerza gamę produktów bezglutenowych

- Oferujemy szeroką gamę wędlin z drobiu. Stale poszerzamy gamę produktów bezglutenowych, aktualnie jest ich aż 36 - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Klaus Roppel, prezes zakładów Drobimex Sp. z o.o.


Autor: Adam Tubilewicz, Portalspozywczy.pl
Data: 09-08-2019, 09:32
Klaus Roppel, prezes zakładów Drobimex Sp. z o.o., fot. Drobimex

Klaus Roppel wskazuje, że Drobimex stale się rozwija, dąży do zwiększenia wielkości produkcji i jej zoptymalizowania, zachowując przy tym wymogi higieniczne.

- Potwierdzają to liczne certyfikaty, m.in. uznawany na całym świecie certyfikat BRC oraz bardzo ceniony w Unii Europejskiej certyfikat QS. Nasze inwestycje nigdy nie zostały zakończone. Aktualnie budujemy nową myjnię pojemników transportowych, która pozwoli nam na ich szybkie i higieniczne przygotowanie do ponownego wykorzystania w procesie produkcji. Dzięki ciągłej modernizacji jesteśmy jednym z czołowych producentów drobiu na polskim rynku oraz konkurencyjnym dostawcą na rynku europejskim - mówi.

Klausa Roppela zapytaliśmy także o rozwój portfolio produktowego Drobimeksu:

- Oferujemy szeroką gamę wędlin z drobiu. Nasz asortyment charakteryzuje się wysoką zawartością mięsa oraz niską zawartością tłuszczu. Osoby poszukujące wyjątkowo delikatnych smaków mogą znaleźć produkty z linii Drobisie, które oprócz wielu zalet nie zawierają glutaminianu monosodowego oraz fosforanów. Stale poszerzamy gamę produktów bezglutenowych, aktualnie jest ich aż 36. Wędliny Drobimex produkowane są wyłącznie z mięsa drobiowego, które jest polecane przez specjalistów zarówno dla najmłodszych, dorosłych oraz osób starszych. Co roku w sezonie grillowym proponujemy produkty w urozmaiconych przyprawach, które pozwalają na szybkie przygotowanie i stawiają na wygodę konsumenta - mówi.

© Portal Spożywczy 2019-08-21 09:48:02