Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Właściciel Sokołowa wprowadza opakowania 50/50 z mięsem i warzywami

Danish Crown wprowadziło na rynek nową linię produktów. W normalnej wielkości opakowaniach połowę mięsa zastąpiono warzywami.


Autor: globalmeatnews.com
Data: 28-08-2019, 17:39
Fot. mat. pras.

Produkty są już dostępne w Danii w sieciach Rema 1000 i Meny. Danish Crown nie ukrywa, że nowa propozycja jest skierowana do fleksitarian, czyli osób ograniczających spożycie mięsa, lecz nie rezygnujących z niego.

Produkty dostępne są w dwóch wariantach mięsnych: z wieprzowiną lub wołowiną oraz dwóch warzywnych: z marchewką/fasolą nerkową, a także papryczkami i ciecierzycą.

- Podkreślamy, że naszym najważniejszym produktem jest mięso. Musimy jednak myśleć także o konsumentach, którzy coraz mocniej domagają się alternatyw wobec mięsa - mówi Finn Klostermann, szef Danish Crown Beef.

Wcześniej duńska grupa zapowiedziała, że jeszcze w 2019 r. wprowadzi do sprzedaży "roślinnego steka". Producent dostarcza już do sieci handlowych szereg "hybrydowych" produktów, które nie są jednak całkowicie bezmięsne - zawierają 20-30 proc. warzyw.

© Portal Spożywczy 2019-09-17 22:00:40