Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

FRSiH 2019: porozmawiajmy o tym, czym żyje branża rolno-spożywcza w Polsce!

Spotkajmy się na XII Forum Rynku Spożywczego i Handlu i porozmawiajmy o tym, czym żyje branża rolno-spożywcza w Polsce!


Autor: www.portalspozywczy.pl
Data: 11-09-2019, 12:23
fot. materiały prasowe

Rok 2019 obfituje w szereg ekscytujących zdarzeń na rynku rolno-spożywczym. Eksport tego segmentu w I półroczu wzrósł o 8,4 proc. rdr do 15,42 mld euro. Przyspieszyła konsolidacja, a zmiany prawne dotyczące rynku opakowań są coraz bliżej wejścia w życie. Przedsiębiorcy stawiają na innowacyjne pomysły podglądając poczynania rozkwitających w segmencie "food" start-upów. Nowe rozwiązania i trendy widać już m.in. w branży mięsnej, mleczarskiej, a także w segmencie przekąsek.

ZAREJESTRUJ SIĘ JUŻ DZIŚ!

Polecamy debaty:

- Future Foods. Polska "Doliną Krzemową" branży spożywczej
- Totalna integracja. 2019 rokiem konsolidacji branży spożywczej
- Digital Factory. Najnowsze technologie zmieniają oblicze polskiej branży spożywczej
- Gospodarka obiegu zamkniętego. Opakowanie przyszłości pilnie poszukiwane
- Made in Poland. Wymiana doświadczeń z rynków zagranicznych
- Zarządzanie: bezpieczeństwo, jakość, dystrybucja
- Food & Retail Start-up Star - sektor żywności na celowniku start-upów
- Rewolucja w branży mięsnej zmienia strategie firm
- Filary sukcesu polskiej branży mleczarskiej
- Podjadanie warte miliony. Boom na rynku przekąsek
- Koniec ery "NO NAME". Budowa marki więcej znaczy niż stworzenie produktu

Udział w dyskusjach potwierdzili m.in.:

- Grzegorz Aksamit, wiceprezes, Stava
- Sylwia Bilska, prezes zarządu, Edenred Polska
- Ewa Chodakowska - uznana trenerka fitness, ekspertka w zakresie zdrowego stylu życia i motywacji
- Krzysztof Cybruch, inicjator Targu Śniadaniowego
- Michał Czerwiński, prezes zarządu, Purella Superfoods
- Marcin Dąbrowski, prezes, Surge Cloud
- David Gaboriaud, kucharz, podróżnik
- Waldemar Gawłowski, pełnomocnik zarządu, KGH Polska
- Andrzej Gantner, wiceprezes zarządu Polskiej Federacji Producentów Żywności
- Mateusz Kowalewski, prezes Hortimex Plus
- Grzegorz Łapanowski, kucharz, założyciel, prezes Fundacji Szkoła na widelcu, właściciel, studio kulinarne Food Lab Studio
- Agnieszka Mielczarek, coach żywienia, współwłaścicielka cateringu dietetycznego BioBistro
- Adam Mokrysz, prezes, CEO, Grupa Mokate
- Marek Niechciał, prezes Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów
- Kasper Nosarzewski, futurolog, członek zarządu Polskie Towarzystwo Studiów nad Przyszłością, partner 4CF
- Jakub Ogiński, dyrektor marketingu, FoodCare
- Jacek Palec, prezes zarządu, Frisco.pl
- Maciej Ptaszyński, dyrektor generalny, Polska Izba Handlowa

Więcej informacji na frsih.pl.

© Portal Spożywczy 2019-09-17 21:01:00