Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Mleko i mięso, czyli sesje tematyczne na XII Forum Rynku Spożywczego i Handlu. Zapraszamy!

Gdzie szukać nowych rynków zbytu? Jakie produkty mogą powtórzyć karierę eksportową drobiu i OMP? Jakie nowości mleczne mają szansę stać się "future foods"? Jak na nowe trendy konsumenckie odpowiada branża mięsna? O tym porozmawiamy w czasie sesji branżowych: "Filary sukcesu polskiej branży mleczarskiej" oraz "Rewolucja w branży mięsnej zmienia strategie firm" podczas XII Forum Rynku Spożywczego i Handlu.


Autor: portalspozywczy.pl
Data: 17-10-2019, 08:44
fot. PTWP

ZAREJESTRUJ SIĘ!

15:15-16:30 | 4 listopad 2019 r.

Filary sukcesu polskiej branży mleczarskiej

- Jakie segmenty na rynku wewnętrznym można jeszcze rozwijać?
- Jak wprowadzać nowości i przekonać do nich konserwatywnych konsumentów?
- Nie tylko Chiny - czyli gdzie szukać nowych rynków zbytu?
- OMP już nie wystarczy - jakie produkty może eksportować branża mleczarska

Udział w debacie potwierdzili:

Edward Bajko, prezes, SM Spomlek
Edmund Borawski, prezes zarządu, SM Mlekpol w Grajewie
Tomasz Głasek, dyrektor handlowy, Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
Łukasz Jurkowski, prezes, Związek Pracodawców, Eksporterów i Importerów Produktów Mleczarskich
Ryszard Pizior, prezes zarządu, OSM Włoszczowa
Rafał Wróblewski, dyrektor ds. rozwoju klientów, Danone
Paweł Wyrzykowski, analityk, biuro analiz sektora rolno-spożywczego, BNP Paribas Bank Polska

15:15-16:30 | 4 listopad 2019 r.
Rewolucja w branży mięsnej zmienia strategie firm

- Wzrost produkcji czy specjalizacja - sky is the limit?
- Światowi giganci patrzą na Polskę - co dalej z konsolidacją?
- Nowe trendy konsumenckie: Edukować czy pobudzić emocje?
- Polskie mięso zagranicą: Problemy rynku UE, gdzie szukać szans poza Europą?
- Wyzwania prawne dla branży: umowa UE-Mercosur, ustawa odorowa, protekcjonizm

Udział w debacie potwierdzili:

Ludomir Biedecki, radca prawny, Noerr
Witold Choiński, prezes zarządu, Polskie Mięso
Jarosław Kowalewski, członek zarządu, SuperDrob
Paweł Nowak, dyrektor zarządzający zakładami mięsnymi i produkcją zwierzęcą, Goodvalley
Anna Olewnik-Mikołajewska, prezes, ZM Olewnik
Grzegorz Zych, wiceprezes zarządu, Dobrowolscy

© Portal Spożywczy 2019-12-10 04:15:29