666 Drukuj
Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Marka „Polskie Przetwory” rozszerza linię produktów o nową kategorię

Marka „Polskie Przetwory” rozszerzyła rodzinę swoich produktów o nową kategorię. Na sklepowych półkach zagościły właśnie nowe sosy pomidorowe do potraw: spaghetti, boloński i słodko-kwaśny. Zgodnie ze strategią firmy wszystkie zostały wyprodukowane wyłącznie na bazie pomidorów oraz innych warzyw dostarczanych przez rolników z gospodarstw znajdujących się w promieniu około 100 km od Włocławka.


Autor: portalspozywczy.pl/pr
Data: 19-11-2019, 10:30
fot. materiały prasowe KSC

 Sosy są sprzedawane w szklanych opakowaniach i zawierają 500 gram produktu.

Proces produkcyjny w „Polskich Przetworach” jest dokładnie zaplanowany i prowadzony z największą starannością. Dbałość o końcowy efekt zaczyna się od współpracy z rolnikami, jeszcze na etapie zamówień i uprawy wybranych odmian warzyw i owoców.

Warzywa w „Polskich Przetworach” pochodzą z upraw położonych w zasięgu nie większym niż 100 km od Włocławka. Zakład we Włocławku dba o najwyższą, jakość produktów, kontrolując proces ich powstawania na każdym etapie. Technolodzy cały czas pracują nad nowymi produktami oraz udoskonaleniem znanych i lubianych receptur.

Już niedługo na opakowaniach wszystkich produktów marki „Polskie Przetwory” pojawi się znak „Produkt Polski”. Jest to specjalne oznaczenie, które Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi przyznaje najwyższej, jakości polskiej żywności wyprodukowanej z polskich plonów.  „Polskie Przetwory”  są częścią Krajowej Spółki Cukrowej SA. 

© Portal Spożywczy 2020-01-22 16:08:42