Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Były manager Żabki i Eurocash założył własny biznes

  • dlahandlu.pl
  • Autor: DlaHandlu
  • Data: 16-03-2018, 10:09

Andrzej Mróz, który w 2017 r. pełnił funkcję Business Development Director'a w Żabka Polska założył własną firmę - Andrew Frost Solution. Wcześniej odpowiadał za rozwój sieci Delikatesów Centrum w Grupie Eurocash, pełniąc od grudnia 2014 roku do grudnia 2016 roku stanowisko dyrektora operacyjnego ds. franczyzy.

Andrzej Mróz w przeszłości związany był z Jeronimo Martins (od roku 1999 do 2012), gdzie pełnił m.in. funkcję dyrektora operacyjnego. Później pracował w Grupie X5 Retail w Rosji, a po niespełna dwóch latach przeniósł się do Polomarketu, gdzie był członkiem zarządu i dyrektorem operacyjnym sieci.

Więcej w dlahandlu.pl.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (5)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Andrzej Mróz 22-03-2018, 12:24:
Dziękuję za komentarz. Licząc od początku roku mamy już w Polsce 7 instalacji, więc potencjał w rynku jest.
  • Dariusz Wciśnięty 21-03-2018, 10:18:
No to następny wizjoner .... powodzenia , tylko szybko Pan spadnie na ziemię !
  • Andrzej Mróz 20-03-2018, 19:04:
Polscy Konsumenci poszukują produktów jak najmniej przetworzonych, z czystymi etykietami i to zarówno w znanych już sobie segmentach produktowych, jak i nowych kategoriach. W związku z tym firmy instalują coraz więcej urządzeń chłodniczych i gastronomicznych, aby spełnić oczekiwania Klientów. Z moich dotychczasowych obserwacji wynika, że mimo postępu technologicznego w wielu organizacjach za zwiększeniem ilości urządzeń nie idzie zmiana procesów monitorowania temperatur w celu utrzymania gwarancji ciągu chłodniczego i bezpieczeństwa oferowanych produktów.
W większości znanych mi przypadków monitorowanie polega na jednokrotnym w ciągu dnia odczytywaniu temperatur z wbudowanych w urządzeniach wyświetlaczy i zapisywaniu ich na papierowej karcie wyników. I jeśli jeszcze kilka lat temu taki sposób monitoringu urządzeń nie był pracochłonny, to obecnie w nowoczesnych obiektach, gdzie system HACCP wymaga 3-4-krotnego monitorowania stanu temperatur w ciągu doby, a takich urządzeń jest minimum kilkanaście, to jest już to nie lada wyzwanie, jeśli firma chce mieć pewność, że jest to wykonywane prawidłowo.
Równocześnie mając na uwadze ustawę o zakazie handlu w Niedzielę i w Święta oraz problemy z dostępnością wyedukowanych pracowników, dotychczas stosowane rozwiązania nie gwarantują Klientom 100% pewności, że oferowane produkty są bezpieczne, a ciąg chłodniczy był utrzymany.

Zobacz wszystkie komentarze (5)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (11 019) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 262)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH