Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Centrum Handlowe Reduta stawia na ekologię

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 10-10-2008, 15:01

Już 25 października w warszawskim Centrum Handlowym Reduta, zarządzanym przez Manhattan Real Estate Management (MREM), ruszy edukacyjny program ekologiczny "Centrum z Klimatem". Celem Programu ma być budowanie świadomości ekologicznej wśród klientów, najemców i pracowników centrum. Program obejmie docelowo wszystkie centra handlowe w Polsce, należące do Atrium European Real Estate i zarządzane przez MREM. To jedyny tego rodzaju długofalowy projekt dla sieci centrów handlowych w kraju.

Podstawą Programu jest tzw. "mała ekologia" - założenie, że nawet niewielkie działania podejmowane przez każdą osobę mają wpływ na ograniczenie niekorzystnego wpływu na środowisko. Fundamentem "Centrum z Klimatem" jest Deklaracja Ekologiczna, czyli zbiór 10 najważniejszych zasad określających proekologiczne zachowania. Do ich przestrzegania zobowiąże się każda osoba lub instytucja, która przyłączy się do akcji, oddając głos na Deklarację. Będzie można to zrobić podpisując tekst Deklaracji w Centrum Handlowym Reduta podczas oficjalnej inauguracji "Centrum z Klimatem", która odbędzie się 25 października oraz wchodząc na stronę internetową www.centrumzklimatem.pl. Strona ruszy w dniu inauguracji Programu. Centrum Handlowe „Reduta" to pierwszy obiekt należący do Atrium European Real Estate, w którym program zostanie wdrożony.

W Reducie powstanie EKO Centrum - specjalny punkt, w którym klienci otrzymają rzetelną wiedzę na temat ochrony środowiska i recyklingu. Program będą wspierać komunikaty wizualno-tekstowe umieszczone w często odwiedzanych miejscach. Przypomną one, w jaki sposób mądrze i niewielkim wysiłkiem można chronić środowisko. Dodatkowo przez cały rok w centrum odbywać się będą imprezy o charakterze ekologicznym.

- Program "Centrum z Klimatem" to odpowiedź na światowy trend oraz badania, według których wiedza na temat ekologii jest wciąż niedostateczna. Wyszliśmy z założenia, że każdy z nas ma wpływ na środowisko i jego ochronę. Niewielu z nas jednak wie, jak należy właściwie segregować odpady, jakie odpady podlegają recyklingowi bądź jak oszczędzać zasoby naturalne - mówi Iwona Pękalska, Dyrektor Działu Zarządzania Nieruchomościami w Manhattan Real Estate Management. - Będąc właścicielem obiektów komercyjnych jesteśmy świadomi oddziaływania na środowisko każdego przedsiębiorstwa - również naszego. Staramy się zminimalizować niekorzystny wpływ na otoczenie m.in. poprzez redukcję zużycia prądu czy wody. Z drugiej strony wiemy, że docieramy do ogromnej rzeszy ludzi. Chcemy skorzystać z tego potencjału i możliwości, jakie daje nam zarządzanie obiektami komercyjnymi i przekonać naszych klientów, najemców oraz pracowników, że warto dbać o klimat zarówno podczas zakupów, jak i w swoich domach czy miejscach pracy - dodaje Iwana Pękalska

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (21 472) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH