Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Ekspert: Składniki do potraw azjatyckich można dostać w prawie każdym markecie

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 12-04-2018, 10:43
Ekspert: Składniki do potraw azjatyckich można dostać w prawie każdym markecie
Fot. shutterstock

Obok kuchni włoskiej i kebaba, to kuchnia azjatycka w wielu formach króluje w polskich miastach, a składniki do przygotowania potraw azjatyckich można dostać w praktycznie każdym markecie - mówi serwisowi www.portalspozywczy.pl Radosław Kaczmarek, strategy director & partner w firmie Melting Pot.

- Jeszcze jakiś czas temu, kiedy ktoś w rozmowie wspominał, że był na wakacjach w Azji - Tajlandii, Wietnamie czy Laosie, słuchający go ludzie robili wielkie oczy ze zdziwienia i ciekawości. Ale te czasy już odeszły. Polacy pokochali Azję i wypoczynek na tajskich wyspach, odkrywanie Filipin czy też przygody na Sri Lance - mówi serwisowi www.portalspozywczy.pl Radosław Kaczmarek, strategy director & partner w firmie Melting Pot.

- Za tą miłością przyszła ta związana z kuchnią - świeża, zdrowa, pełna aromatów i smaków, które trudno odnaleźć w rodzimym kotlecie. Podróżując odkryliśmy, że istnieje nie tylko kuchnia włoska, a nasz mielony wcale nie jest taki wyjątkowy. Nie trudno się zatem dziwić, że Polacy jedzą i piją wszystko, co azjatyckie - dodaje.

Tłumaczy, że wystarczy wyjść na ulicę, aby zobaczyć, że obok kuchni włoskiej i kebaba, to kuchnia azjatycka w wielu formach króluje w polskich miastach. - Nie mówię tutaj tylko o sushi i popularnym „chińczyku” - wyjaśnia.

- Pojawiają się coraz to nowe propozycje inspirowane azjatyckimi smakami. Podobnie dzieje się w naszej kuchni - potrawy azjatyckie uchodzą za zdrowe, bardzo smaczne, często lekkie, które wpisują się w trend lepszego i prozdrowotnego jedzenia - dodaje ekspert.

- Obszerność tej kuchni pozwala na kulinarne podróże i eksperymenty związane nie tylko z bogactwem tamtejszych przypraw, ale faktem, że w każdym azjatyckim kraju napotykamy się na nowe kulinarne odkrycia i warianty potraw. A do tego wiele potraw jest łatwych do przygotowania - nie wymagają specjalnych zdolności, a składniki można już dostać w praktycznie każdym markecie - podsumowuje Radosław Kaczmarek.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (10 461) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 262)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane