Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Fabryka Zup Jeronimo Martins Polska zapowiada dalsze plany rozwoju

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 22-08-2017, 14:54
Fabryka Zup Jeronimo Martins Polska zapowiada dalsze plany rozwoju
Fabryka Zup Jeronimo Martins Polska w Parzniewie. Fot. materiały prasowe

Fabryka Zup Jeronimo Martins Polska w Parzniewie ma już rok. Przez ten czas wyprodukowała ponad 5 milionów zup w 12 różnych smakach. Klienci najczęściej wybierają krem pomidorowy z pomidorem malinowym, krem z dyni oraz krem z cukinii. Firma zapowiada dalsze plany rozwoju w kategorii zup.

„Zupy z Naszej Kuchni” trafiły do klientów Biedronki po raz pierwszy w sierpniu 2016 roku. Początkowo produkowano je w trzech smakach: krem pomidorowy z pomidorem malinowym, kalafiorowy i brokułowy.

Po roku działalności portfolio liczy 12 smaków: krem z dyni, z zielonego groszku, z cukinii, z marchwi i czerwonej soczewicy, z buraków i czerwonej soczewicy, pomidorowo-paprykowy z ciecierzycą, z kukurydzy i kaszy jaglanej, grzybowy z grzybami leśnymi oraz ziemniaczany na zakwasie.

Większość zup jest odpowiednia dla wegetarian i wegan, za wyjątkiem kremu z dyni, ze względu na zawartość śmietany, oraz kremu ziemniaczanego na zakwasie, który zawiera boczek. Porcja zupy, zapakowana w wygodny kubek o pojemności 450 g, kosztuje 3,99 zł. Zupy są oferowane we wszystkich sklepach sieci Biedronka. 

Dyrektorem Fabryki Zup JMP jest Marek Grubiński, który związany jest z firmą od ponad 13 lat. Przez 5 lat pracował w Portugalii, pełniąc funkcje Lidera Projektu Optymalizacji Logistyki oraz Zarządzającego Fabryką Dań Gotowych w Odivelas. 

– Z naszych obserwacji wynika, że Polacy chcą jeść świeże posiłki, jednak często brakuje im czasu na ich przygotowanie. „Zupy z Naszej Kuchni” stanowią doskonałe rozwiązanie w takiej sytuacji. Dzięki doświadczeniu zdobytemu w Portugalii mogliśmy z sukcesem uruchomić naszą fabrykę w Polsce. Pozytywne opinie klientów na temat naszych produktów, a także wyniki sprzedaży motywują nas do dalszego rozwoju. Na pewno będziemy zachęcać do próbowania nowych smaków. Jeszcze w tym roku planujemy wprowadzić kilka nowości – mówi Marek Grubiński.

Dodaje, że fabryka ma możliwość uruchomienia dodatkowych linii produkcyjnych, jeśli okaże się, że będzie taka potrzeba spowodowana dalszym wzrostem sprzedaży.

„Zupy z Naszej Kuchni” są przygotowywane głównie z wykorzystaniem świeżych warzyw. Wszystkie świeże warzywa pochodzą od polskiego dostawcy zaopatrującego na co dzień również sklepy Biedronka - Grupy Producentów Owoców i Warzyw Agrea. Pozostałe składniki dodawane do zup, takie jak np. ciecierzyca, soczewica czerwona, kasze, sól czy też olej, to także produkty od polskich dostawców dostępne w sieci Biedronka. Zupy powstają bez dodatku substancji konserwujących. 

KOMENTARZE: (3)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • sg 28-08-2017, 11:38:
po co im polscy producenci?
  • Franz 23-08-2017, 21:44:
Timi 10/10 :)
  • timi 23-08-2017, 07:58:
Zawsze mnie ciekawiło co robią ze zwrotami warzyw.

Zobacz wszystkie komentarze (3)

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH