Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Food Show 2018: Konsumenci jeszcze nigdy tak nie eksperymentowali z jedzeniem i nie byli tacy wybredni

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 19-12-2017, 16:14
Food Show 2018: Konsumenci jeszcze nigdy tak nie eksperymentowali z jedzeniem i nie byli tacy wybredni
fot. pexels.com

Trendy na rynku żywieniowym, choć oscylują wokół podobnych motywów przewodnich, zmieniają się w bardzo szybkim tempie. Konsumenci na całym świecie jeszcze nigdy nie tak nie eksperymentowali z jedzeniem. Nigdy nie byli też tak wybredni, jeżeli chodzi o to, co trafia do ich koszyków zakupowych i pojawia się w codziennym menu. Na temat najnowszych trendów będziemy rozmawiać na Food Show 2018 - już 11-13 marca w MCK Katowice!

Koncentrujący się na trendach rynku i kultury portal fpiec.pl, wybrał najciekawsze trendy żywieniowe na 2018 rok. Z publikacji wynika, że nadchodzący rok zapowiada się jako jeden z najbardziej ekscytujących w tym stuleciu pod względem jedzenia – na topie będą produkty zdrowe, pełnowartościowe, ale jednocześnie dziwne i nigdy wcześniej niespotykane w menu.

Koniec z awokado jedzonym na wszelakie sposoby - od tostów po lody. W przyszłym roku świat foodie będzie zachwycał się m.in. słonymi owsiankami, grzybową latte, potrawami kuchni filipińskiej, masłem klarowanym i zdrowymi czipsami z warzyw czy tofu. Ale to na pewno się wszystko.

Jeśli chciałbyś poznać najnowsze trendy i przewidywania - zapraszamy na Food Show 2018 w marcu do Katowic! Będzie inspirująco! WIĘCEJ INFORMACJI NA WWW.FOODSHOW.PL, NA FACEBOOK'U ORAZ INSTAGRAMIE!

Przygotowaliśmy dla uczestników część targową z licznymi stoiskami i pokazami kulinarnymi i warsztatami. Nie zabraknie także wiedzy merytorycznej, czyli dyskusji, wywiadów i konferencji. Będziemy rozmawiać o tym, że żywność / jedzenie jest obecnie w centrum uwagi świata i to wpływa na szybkie i znaczące zmiany na rynku spożywczym oraz w strategiach samych firm. Eksperci będą także dyskutować o żywieniowych trendach przyszłości oraz o tym co się jeszcze nie "przejadło" i jak wyczuć trendy na rynku spożywczym i odróżnić je od chwilowych mód. 

Food Show 2018 rozpocznie się w niedzielę 11 marca. Będzie to dzień otwarty dla publiczności / mieszkańców Śląska, dla których przygotowujemy warsztaty, degustacje, live cooking, strefy smaku i doświadczenia, spotkania z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi.

W ramach dni dla profesjonalistów (12-13 marca 2018 r.) odbędą się debaty i dyskusje branżowe z udziałem szefów kuchni, firm gastronomicznych, spożywczych, oraz dostawców. Będą im towarzyszyć wystawy, ekspozycje, prezentacje produktów żywnościowych, degustacje, pokazy gotowania, warsztaty kulinarne. Podczas Food Show zapraszamy także na V edycję GASTROSILESII, która po raz pierwszy odbędzie się w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w ramach II edycji Food Show.

Podczas Food Show odbędzie się także wieczorna Gala, w czasie której wręczymy nagrody Food Show Star dla najlepszych produktów i dla najlepszych dostawców HoReCa.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (9 809) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 262)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane