Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Kolporter rozwija nowy model saloników prasowych

  • www.portalspozywczy.pl
  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 07-12-2015, 13:33
Kolporter rozwija  nowy model saloników prasowych

Kolporter rozwija swój nowy model saloników prasowych, przeznaczonych specjalnie dla szpitali, przychodni i klinik. Bez papierosów i wyrobów tytoniowych, za to z większą ilością produktów spożywczych. Pierwsze saloniki tego typu już działają w Warszawie, Sosnowcu i Lublinie, a kolejne są już przygotowywane do otwarcia.

– Zanim podjęliśmy decyzję o stworzeniu modelu saloniku, przeznaczonego dla szeroko pojętej służby zdrowia, przez szereg miesięcy prowadziliśmy dokładne analizy tego sektora – mówi Krzysztof Żądło, dyrektor Pionu Inwestycji Kolportera.

– To zupełnie inne środowisko niż tradycyjna przestrzeń handlowa, do tego dochodzą określone uwarunkowania prawne, specyficzne potrzeby zakupowe klientów. Poza tym każdy szpital jest odrębną jednostką, z zupełnie innymi potrzebami i możliwościami. Musieliśmy to uwzględnić w naszym projekcie. Na pewno jednym z atutów, na który postawiliśmy, jest elastyczność. Jesteśmy w stanie zaaranżować praktycznie każdą powierzchnię, najmniejsze saloniki uruchamiamy już na powierzchni ok. 10 m. kw.  Możemy w krótkim czasie przygotować i uruchomić zarówno mały salonik, jak i duży salon prasowy Top-Press – dodaje.

Dla saloników i salonów prasowych, uruchamianych na terenie placówek służby zdrowia, Kolporter przygotował także specjalną ofertę produktową. Zgodnie z obowiązującymi przepisami z półek musiały zniknąć papierosy i wyroby tytoniowe. Pojawiło się za to więcej produktów spożywczych – ciastka, drożdżówki, kanapki, sałatki, nabiał i wędliny. Saloniki w szpitalach mają również poszerzoną ofertę produktów higienicznych i kosmetycznych oraz wydzieloną półkę z bestsellerami książkowymi. 

– Tam, gdzie pozwalają na to warunki lokalowe, uruchamiamy salony prasowe z naszą nową strefę bistro – Top Presso z ciepłymi przekąskami. Taki właśnie punkt otwieramy 16 grudnia w Mazowieckim Szpitalu Specjalistycznym w Radomiu. Na powierzchni około 90 metrów kwadratowych znajdzie się rozbudowana strefa gastronomiczna, ale także strefa wypoczynku – mówi Krzysztof Żądło.

– Nie ograniczamy naszej współpracy z działami administracji w szpitalach tylko do przygotowania i uruchomienia saloniku, chętnie służymy pomocą w aranżacji przestrzeni, organizujemy poczekalnie, dodatkowe strefy relaksu, itp. - dodaje.

Salon w radomskim szpitalu to kolejny – po Lublinie – tego typu punkt z rozbudowaną strefą bistro. W najbliższym czasie Kolporter planuje otwarcia saloników w szpitalach w Limanowej, Tomaszowie Lubelskim i Dąbrowie Tarnowskiej.

 Kolporter jest największym dystrybutorem prasy w Polsce. Oferuje kompleksową obsługę punktów handlowych i sieci sprzedaży oraz świadczy usługi logistyczne i reklamowe. Kolporter zarządza siecią ponad 1000 Saloników Prasowych i salonów Top-Press. Spółka zatrudnia w całym kraju ponad tysiąc osób. 

Podobał się artykuł? Podziel się!
Cukier do pieczenia - drobny POPRZEDNI ARTYKUŁ

Cukier do pieczenia - drobny

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 228) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH