Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Nowel zachęca do kupowania pieczywa z Lidla

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 04-09-2017, 13:18
Nowel zachęca do kupowania pieczywa z Lidla
Michał Zajezierski, wiceprezes zarządu piekarni Nowel w reklamie sieci Lidl

3 września ruszyła ogólnopolska kampania reklamowa Lidl Polska „Chrupiące z pieca”. Jej twrarzą jest Michał Zajezierski, wiceprezes zarządu piekarni Nowel, która dostarcza dla sieci pieczywo do odpieku.

„Chrupiące z pieca” to koncept wprowadzony w sieci sklepów Lidl już w 2011 r., kiedy wdrożono strefy odpieku pieczywa we wszystkich sklepach na terenie kraju. W myśl idei „Chrupiące z pieca” Lidl Polska zapewnia różne rodzaje pieczywa bez konserwantów i ulepszaczy. Głównym dostawcą pieczywa do odpieku dla Lidla jest piekarnia Nowel Sp. z o.o. z Legionowa specjalizująca się w produkcji pieczywa mrożonego.

Michał Zajezierski, Wiceprezes Zarządu Nowel Sp. z o.o., który występuje w kampanii „Chrupiące z pieca” na co dzień odpowiada za obszary związane z rozwojem firmy. Koordynuje procesy produkcyjne, a także działania inwestycyjne spółki, w tym finansowanie inwestycji.

- Jako firma rodzinna, produkująca pieczywo od czterech pokoleń wiemy, że klienci poszukują wysokiej jakości produktów bez konserwantów, a dodatkowo zawsze świeżych, chrupiących, o zapachu przypominającym smaki dzieciństwa. Potwierdzeniem jakości naszych produktów są certyfikaty clean label, dowodzące, że do produkcji pieczywa nie używamy żadnych substancji konserwujących
czy polepszaczy smaku. Polegamy na polskich, dobrych składnikach i sprawdzonych dostawcach. Dlatego chleb, który trafia z półek sieci takich, jak Lidl prosto na polskie stoły, wykonany jest z dosłownie kilku podstawowych składników – mówi Michał Zajezierski.

Osią kampanii są dwa 30-sekundowe spoty telewizyjne oraz radiowe, w których wiceprezes Nowel opowiada o firmie oraz produkcji i odpieku pieczywa.

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (6)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Władek 14-09-2017, 22:39:
Panie Piekarzu, parę słów o standaryzacji: Metody standaryzacji
Standaryzacja mąki przeprowadzana jest za pomocą różnych metod, wśród których można wyróżnić dwie podstawowe: dobór i przygotowanie mieszanki przemiałowej ziarna o odpowiednich własnościach technologicznych oraz korektę własności technologicznych mąki za pomocą dodatków takich jak kwas askorbinowy (witamina C), suchy gluten witalny oraz preparaty enzymatyczne, zawierające enzymy o podobnych działaniach do występujących naturalnie w ziarnie.
Enzymy stosowane w przetwórstwie zbóż są to substancje białkowe pełniące rolę katalizatorów procesów zachodzących podczas dojrzewania mąki oraz w produkcji ciasta i pieczywa. Preparaty enzymatyczne dodawane do mąki w procesie jej standaryzacji powodują korzystne zmiany w technologicznym procesie produkcji pieczywa i jego jakości. Nie stanowią one jednocześnie ewentualnego zagrożenia dla zdrowia konsumenta, np. alergennego ze względu na to, że enzymy ulegają dezaktywacji już w początkowej fazie wypieku. Źródło: fragment artykułu pochodzi z Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego, nr 07/2006. Skorzystałem z gotowego tekstu, abym nie usłyszał, że nie wiem co piszę.
  • kika 11-09-2017, 09:46:
Lidl( mam sklep niemalże obok domu i często zaglądam po drodze z pracy ) oszukuje klienta- nigdzie przy pieczywie nie ma informacji że jest to pieczywo odpiekane z głęboko zamrożonego półproduktu - a przecież powinny być takie etykiety
  • Piekarz 08-09-2017, 19:27:
Panie Włodku, nawet Pan nie wiesz co to jest mąka standaryzowana...

Zobacz wszystkie komentarze (6)

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (16 419) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 262)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.