Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Prezes E.Leclerc w Radomiu: Klienci robią zakupy bardziej świadomie

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 17-06-2016, 12:34
Prezes E.Leclerc w Radomiu: Klienci robią zakupy bardziej świadomie
Thomas Renard, prezes E.Leclerc w Radomiu. Fot. E. Leclerc

Polacy zaczęli więcej podróżować, poznawać inne kultury, odkrywać nowe smaki, zmieniać swe dotychczasowe przyzwyczajenia, poszukiwać nowości. Aktualnie klienci robią swoje zakupy bardziej świadomie – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Thomas Renard, prezes E.Leclerc w Radomiu.

Jakie widać zmiany zachowań konsumenckich na przestrzeni ostatnich kilku lat i jak Państwo na to reagują? 

– Ostatnie lata to czas bardzo dużych zmian w gustach i zachowaniach konsumenckich Polaków. Zmiana ta jest zauważalna zwłaszcza od momentu wejścia Polski do Unii Europejskiej. Polacy zaczęli więcej podróżować, poznawać inne kultury, odkrywać nowe smaki, zmieniać swe dotychczasowe przyzwyczajenia, poszukiwać nowości. Aktualnie klienci robią swoje zakupy bardziej świadomie – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Thomas Renard, prezes E.Leclerc w Radomiu. 

Dodaje, że kilka lat temu, kupowanie większych ilości produktów pierwszej potrzeby jak cukier, mąka itp. było często stosowaną praktyką. Aktualnie konsumenci kupują tyle, ile potrzebują. Nie kupują już „na zapas”. Ponadto, obecnie klienci zwracają dużą uwagę na jakość kupowanych produktów. Chcą kupować dobre jakościowo produkty w rozsądnej cenie, nie boją się nowości i chętnie z nimi eksperymentują. 

– Staramy się więc wsłuchiwać w potrzeby i sugestie naszych klientów, tworząc nowe stoiska jak np.  Bio, Delikatesy czy Corner Sushi. Organizujemy także festiwale kulinarne, jak np. Dni Włoskie, Dni Francuskie czy obchody Nowego Roku Chińskiego z Festiwalem Kuchni Azjatyckiej. Przeprowadzane są wtedy degustacje produktów oraz potraw charakterystycznych dla danej kuchni. Z myślą o naszych klientach, we współpracy z Anną Kosterną-Kaczmarek, autorką kulinarnego bloga „Czosnek w pomidorach”, stworzyliśmy nasz blog kulinarny, na którym proponujemy wiele przepisów na dania z całego świata i na każdą okazję – mówi Thomas Renard. 

E.Leclerc w Radomiu oferuje również swoim klientom możliwość zrobienia zakupów w sklepie internetowym. 

– Zauważyliśmy również, że klienci mają coraz mniej czasu na robienie zakupów, dlatego też stworzyliśmy pierwszy i jedyny w Radomiu hipermarket internetowy, proponując klientom możliwość robienia szybkich zakupów przez całą dobę bez konieczności wychodzenia z domu. Oferta internetowa jest identyczna z ofertą naszego hipermarketu stacjonarnego. Dotyczy to nie tylko gamy produktów, ale również cen produktów i obowiązujących promocji – podkreśla Thomas Renard, prezes E.Leclerc w Radomiu.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (25 228) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH