Sprzedawcy najczęściej oszukują na mięsie i wyrobach garmażeryjnych
Sprzedawcy oszukują klientów na co szóstym produkcie. To gorzej niż rok temu - informuje "Życie Warszawy", powołując się na dane inspekcji handlowej.
POWIĄZANE TEMATY
- Koszyk cen: Zakupy w sklepach franczyzowych są droższe o 50-130 zł od tych robionych w hipermarketach i dyskontach
- Badanie: Dla 66 proc. Polaków karty lojalnościowe w sklepach to za mało
- W Polsce przybywa wielkich ferm. Czy trzeba z nimi walczyć?
- IKEA rozwija swój nowy format sklepów w centrach miast
Na 163 kontrole przeprowadzone przez Wojewódzki Inspektorat Inspekcji Handlowej w Warszawie w pierwszej połowie tego roku w małych sklepach, hipermarketach i hurtowniach, nieprawidłowości stwierdzono aż w 111.
Np. w sprawdzonych 693 partiach żywności zakwestionowano 119 czyli co szóstą (rok temu co ósmą). Najbardziej powinniśmy zwracać uwagę na mięso i jego przetwory, a następnie na wyroby garmażeryjne.

KOMENTARZE
Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!