Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Tesco, Asda, Waitrose, Co-op i Sainsbury’s wycofują jogurty ze względu na ryzyko skażenia

  • Autor: polishexpress.co.uk
  • Data: 03-08-2016, 12:50

Tesco, Asda, Waitrose, Co-op i Sainsbury’s w Wielkiej Brytanii wzywają klientów do zwracania jogurtów wyprodukowanych przez Yeo Valley. Jogurty mogą zawierać kawałki gumy, a skażone mogą być aż 23 różne produkty - podaje polishexpress.co.uk.

Firma Yeo Valley przyznała, że skażone zostały owocowe konserwy, które dodawane są do produkowanych przez nią jogurtów i które pochodzą od dostawcy zewnętrznego. I choć ryzyko trafienia na trefny produkt jest bardzo małe, to firma zdecydowała się wycofać z rynku wszystkie produkty, do których mogła potencjalnie trafić niebezpieczna mieszanka. W zakresie wycofywania trefnych partii jogurtów ze sklepów Tesco, Asda, Waitrose, Co-op i Sainsbury’s, firma Yeo Valley ściśle współpracuje z agencją bezpieczeństwa żywności Food Standards Agency.

Więcej na polishexpress.co.uk.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH