Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Żywność tradycyjna ma powodzenie przed Wielkanocą

  • dlahandlu.pl
  • Autor: dlahandlu.pl
  • Data: 03-04-2012, 12:21

W sieci najprościej znaleźć producentów tradycyjnego jadła. Tym samym rdzennie polskie oscypki, sery owcze czy jajka są już zamawiane przez wirtualnych klientów w całej Polsce. A przed samą Wielkanocą tęsknota za tradycyjnym jadłem rośnie, dzięki czemu e-sprzedawcy regionalnych specjałów zacierają ręce.

Na platformie handlowej Allegro już około dziesięciu hodowców oferuje jaja lęgowe od rdzennie polskiej rasy kur zielononóżek, które jeszcze kilkadziesiąt lat temu obecne były jako stały element wiejskiego krajobrazu. Obecnie wracają do łask dzięki zainteresowaniu zdrową żywnością, a mieszkańcy nawet najbardziej zurbanizowanych rejonów Polski mogą przez internet kupić naturalny produkt z dostawą do domu.

- Na tradycyjną żywność zamawianą przez internet nie będziemy długo czekać, gdyż jest ona wysyłana albo kurierem albo w paczce priorytetowej z uwagi na zachowanie świeżości produktu. Powinniśmy również pamiętać o tym, że ustawa o ochronie praw konsumenckich nie pozwala na zwrot zakupionej w sieci żywności pochodzącej np. z przydomowej wędzarni czy hodowli - mówi Tomasz Henel z Akademii Allegro, projektu edukacyjnego skierowanego do rodzimych sprzedawców i sklepów internetowych.

Wejście ze sprzedażą do sieci opłaciło się - już co czwarty klient składa zamówienie za pośrednictwem Internetu. A w okresie wielkanocnym ilość zainteresowanych wzrasta nawet kilkukrotnie.

O biznesowych korzyściach z wprowadzenia tradycji do sieci jest również przekonana Sylwia Szlandrowicz, właścicielka Rancza Frontiera i sklepu internetowego SeryOwcze.pl, oferującego sery długo dojrzewające i blue z mleka owczego oraz sery dżersejowe: - Wydaje mi się, że dziś dla podobnych firm sprzedaż internetowa jest podstawą egzystencji. Odbiorca może uzyskać wnikliwą i fachową informację o serach i zamówić je do domu nie wstając z miejsca - wyjaśnia prowadzące e-sklep. Zamówione w sieci sery własnej produkcji są etykietowane i zabezpieczone przed uszkodzeniem dzięki próżniowemu opakowaniu - w takiej formie trafiają na stół co trzeciego klienta Rancza Frontiera. Prowadząca sklep SeryOwcze.pl również nie narzeka na brak pracy w okresie świąt wielkanocnych, kiedy to liczba zamówień znacząco wzrasta.

Tak jak w sklepie internetowym Eterno, prowadzonym przez Barbarę Stelmach. Ta ostatnia oferuje gamę ok. 40 unikalnych przetworów - wszystkie są wytwarzane na podstawie autorskich receptur. - W tym czasie Polacy zdecydowanie chętniej sięgają po tradycyjne produkty. Obserwujemy wówczas większe zainteresowanie naszymi wyrobami - przyznaje sprzedająca. Barbara Stelmach w sieci oferuje przetwory i przysmaki owocowe.

Więcej na:

www.dlahandlu.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (21 904) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH