Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Olgierd Danielewicz, szef marki KFC (AmRest) - wywiad

  • Autor: PM, www.portalspozywczy.pl
  • Data: 15-12-2015, 13:56
Olgierd Danielewicz, szef marki KFC (AmRest) - wywiad
Olgierd Danielewicz, prezydent marki KFC na Europę Środkową

- Naszym założeniem jest otwieranie w Polsce około 20 nowych restauracji KFC rocznie - mówi w wywiadzie dla www.portalspozywczy.pl, Olgierd Danielewicz, prezydent marki KFC na Europę Środkową.

- KFC stawia na nowy wystrój restauracji. Jak przebiega proces liftingu lokali?

W nowym wystroju działa już około 16 restauracji w Polsce. Wszystkie nowo otwierane lokale posiadają już nowoczesny design oraz otwartą kuchnię. Stopniowo remontujemy także te już działające placówki, ale niestety nie w każdej możemy przeorganizować kuchnię. Proces zmiany wyglądu restauracji sieci zajmie z pewnością kilka lat. W przyszłym roku na pewno 1/3, a może i połowa lokali KFC w Polsce zyska nowy wygląd.

- Postawiliście na cegłę, drewno, grafitowy kolor… Jaka myśl przewodziła całemu projektowi?

Chcieliśmy, aby nasze lokale były naturalne, tradycyjne, a przede wszystkim autentyczne, dlatego nie ma w nich plastiku. Poprzez obrazy i elementy wizualne opowiadamy naszym gościom historię marki KFC i udowadniamy, że posiadamy najwyższą jakość serwowanych dań. Projekt został opracowany wewnętrznie w strukturach AmRest. Mamy specjalny dział, który koordynuje wizerunek lokali w naszych sieciach.

- Pomysł na otwartą kuchnię w restauracjach KFC narodził się już jakiś czas temu…

Tak, kilka lat temu otworzyliśmy restaurację przy Trakcie Brzeskim, na trasie wylotowej z Warszawy, i tam już pojawił się koncept otwartej kuchni. Ten lokal był dość długo testowany – zarówno wewnętrznie, jak i zewnętrznie, czyli z udziałem naszych gości. Trochę czasu musiało upłynąć zanim to nowe know-how wprowadziliśmy do innych lokali.

- Restauracja przy Trakcie Brzeskim jest lokalem typu drive-thru, znajdującym się przy trasie ruchu. Ile tego typu lokali KFC działa obecnie w Polsce?

- Około 35 proc. wszystkich naszych restauracji w Europie Środkowo-Wschodniej to lokale przy trasach – z okienkiem drive-thru. Znaczna większość lokali, która powstała w ciągu ostatnich 2-3 lat, to właśnie ten koncept. To jest nasz priorytet jeśli chodzi o rozwój. Stawiamy na trend convenience, czyli z jednej strony restauracje „po drodze” do domu czy w podróży, a po drugie – delivery, czyli zamówienie on-line i telefoniczne z dostawą.

- Ile lokali KFC powstanie w 2016 roku?

Naszym założeniem jest otwieranie w Polsce około 20 nowych restauracji KFC rocznie.

- Czy AmRest odchodzi od pomysłu łączenia dwóch sieci w jednym lokalu, tzw. multibrandów?

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 812) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH