REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Olgierd Danielewicz, szef marki KFC (AmRest) - wywiad

  • Autor: PM, www.portalspozywczy.pl
  • Data: 15-12-2015, 13:56
Olgierd Danielewicz, szef marki KFC (AmRest) - wywiad
Olgierd Danielewicz, prezydent marki KFC na Europę Środkową

- Naszym założeniem jest otwieranie w Polsce około 20 nowych restauracji KFC rocznie - mówi w wywiadzie dla www.portalspozywczy.pl, Olgierd Danielewicz, prezydent marki KFC na Europę Środkową.

REKLAMA

- KFC stawia na nowy wystrój restauracji. Jak przebiega proces liftingu lokali?

W nowym wystroju działa już około 16 restauracji w Polsce. Wszystkie nowo otwierane lokale posiadają już nowoczesny design oraz otwartą kuchnię. Stopniowo remontujemy także te już działające placówki, ale niestety nie w każdej możemy przeorganizować kuchnię. Proces zmiany wyglądu restauracji sieci zajmie z pewnością kilka lat. W przyszłym roku na pewno 1/3, a może i połowa lokali KFC w Polsce zyska nowy wygląd.

- Postawiliście na cegłę, drewno, grafitowy kolor… Jaka myśl przewodziła całemu projektowi?

Chcieliśmy, aby nasze lokale były naturalne, tradycyjne, a przede wszystkim autentyczne, dlatego nie ma w nich plastiku. Poprzez obrazy i elementy wizualne opowiadamy naszym gościom historię marki KFC i udowadniamy, że posiadamy najwyższą jakość serwowanych dań. Projekt został opracowany wewnętrznie w strukturach AmRest. Mamy specjalny dział, który koordynuje wizerunek lokali w naszych sieciach.

- Pomysł na otwartą kuchnię w restauracjach KFC narodził się już jakiś czas temu…

Tak, kilka lat temu otworzyliśmy restaurację przy Trakcie Brzeskim, na trasie wylotowej z Warszawy, i tam już pojawił się koncept otwartej kuchni. Ten lokal był dość długo testowany – zarówno wewnętrznie, jak i zewnętrznie, czyli z udziałem naszych gości. Trochę czasu musiało upłynąć zanim to nowe know-how wprowadziliśmy do innych lokali.

- Restauracja przy Trakcie Brzeskim jest lokalem typu drive-thru, znajdującym się przy trasie ruchu. Ile tego typu lokali KFC działa obecnie w Polsce?

- Około 35 proc. wszystkich naszych restauracji w Europie Środkowo-Wschodniej to lokale przy trasach – z okienkiem drive-thru. Znaczna większość lokali, która powstała w ciągu ostatnich 2-3 lat, to właśnie ten koncept. To jest nasz priorytet jeśli chodzi o rozwój. Stawiamy na trend convenience, czyli z jednej strony restauracje „po drodze” do domu czy w podróży, a po drugie – delivery, czyli zamówienie on-line i telefoniczne z dostawą.

- Ile lokali KFC powstanie w 2016 roku?

Naszym założeniem jest otwieranie w Polsce około 20 nowych restauracji KFC rocznie.

- Czy AmRest odchodzi od pomysłu łączenia dwóch sieci w jednym lokalu, tzw. multibrandów?

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (25 986) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH