Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Produkty convenience rosną w siłę w branży HoReCa

  • Autor: Artykuł promocyjny dostarczony przez firmę EDPOL Food & Innovation Sp. z o.o.
  • Data: 21-12-2017, 13:19
Produkty convenience rosną w siłę w branży HoReCa

-Żywność convenience jest ciągle rozwijającym się trendem. Produkty wygodne, jak by się mogło wydawać, nie są wyłącznie domeną handlu detalicznego. Rozwiązaniami convenience posługuje się także z powodzeniem sektor HoReCa - tłumaczy Artur Łoziński, Zastępca Prezesa firmy EDPOL Food & Innovation w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl

-Wykorzystanie produktów convenience przez grupę HoReCa jest zróżnicowane i zależy nie tylko od formy działalności, ale przede wszystkim wielkości zaplecza lokalu i ilości pozycji w menu. Niewielka przestrzeń magazynowa i pomieszczeń obróbki wstępnej surowca, oraz różnorodne pozycje w karcie determinują zastosowanie produktów wygodnych. Dodatkowym i niezmiernie ważnym atutem jest ich powtarzalność, dzięki czemu Konsument zawsze otrzymuje wyjątkowy smak potrawy, dla którego chce wracać do danego lokalu gastronomicznego - argumentuje Pan Artur Łoziński.

-Co Pan rozumie pod pojęciem produktów convenience dla HoReCa? Jakie produkty dla tego segmentu może Pan zaproponować?

-Generalizując są to produkty ułatwiające przygotowanie dań, poprzez skrócenie czasu obróbki. Trend convenience w gastronomii nie ogranicza się wyłącznie do obranych i pokrojonych warzyw, to także gotowe nadzienia, sosy i buliony, których zaletą oprócz wygody oraz powtarzalności walorów smakowych jest eliminacja strat surowców. Firma EDPOL Food & Innovation posiada w ofercie wiele propozycji convenience dla HoReCa. Nasze innowacyjne nadzienia termostabilne, sosy, zupy oraz miksy maślane do mięs cieszą się rosnącym zainteresowaniem w kraju i zagranicą. Zespół R&D dzięki doświadczeniu i wnikliwej analizie sensorycznej jest w stanie wykreować produkt znakomicie pasujący do niemalże wszystkich kuchni świata.

-Należy zaznaczyć, że receptury naszych produktów są oparte o naturalne składniki najwyższej jakości, dlatego też wpisują się w trend prozdrowotny - kontynuuje Pan Artur Łoziński. Dla przykładu mrożone miksy maślane do potraw powstają na bazie masła extra z dodatkiem oliwy z oliwek lub "oliwy północy" - oleju rzepakowego oraz starannie wyselekcjonowanych ziół. Zarówno miksy maślane jak i gotowe sosy mrożone w półkulach nie zawierają wzmacniaczy smaku, sztucznych aromatów i barwników oraz konserwantów. Szeroka oferta mrożonych sosów firmy EDPOL obejmuje zarówno najbardziej popularne i lubiane smaki, jak i te nietypowe, wyszukane. Ponadto, niezwykle ważnymi atutami naszych produktów jest ich długa trwałości przechowalnicza - wynosząca 18 miesięcy oraz gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego. Dzięki naszym rozwiązaniom produktowym, nawet dysponując ograniczonym budżetem, można posiadać imponującą kartę menu, którą docenią Klienci obiektu gastronomicznego.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (18 035) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 262)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH