Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Targi FOOD-to-GO - najważniejsze targi gastronomiczne na Pomorzu w roku 2014

  • Autor: Artykuł promocyjny dostarczony przez firmę easyFairs Poland Sp. z o.o.
  • Data: 14-11-2013, 04:04

W dniach 5-6 lutego 2014 r. zapraszamy do hali Amber EXPO w Gdańsku, gdzie odbędą się IV Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO

Jest to najważniejsza impreza gastronomiczna na Pomorzu w roku 2014, dlatego już dziś warto zarezerwować sobie ten termin. Organizatorem targów jest firma easyFairsŸ Poland, posiadająca wieloletnie doświadczenie w organizacji tego typu wydarzeń. Z pewnością targi będą dobrą okazją, aby poszerzyć działalność lub umocnić pozycję swojej firmy w regionie pomorskim. Potwierdzają to słowa Pana Łukasza Robaka z firmy Vegagastro (wystawcy minionej edycji targów FOOD-to-GO) - "Pomysł na stworzenie takiej formy targów, zwłaszcza 2-dniowych, uważam za trafiony - ogranicza to koszty i czas. Organizator zadbał o rozpropagowanie imprezy i odpowiednią reklamę co poskutkowało dobrą frekwencją odwiedzających, a Ci, którzy dotarli byli konkretnymi potencjalnymi klientami."

"Przygotowując program targów w regionie tak bogatym w tradycję oraz regionalne smaki, nie mogliśmy pominąć akcentów lokalnej kuchni" - twierdzi Anna Przyborowska, Specjalista ds. Sprzedaży w firmie easyFairs. To w końcu dla tych niepowtarzalnych doznań kulinarnych, każdego roku setki turystów odwiedzają region Pomorza. Dlatego też obok najnowszych trendów technologicznych oraz innowacji w gastronomii, które co roku prezentowane są w czasie imprezy, pojawi się również ciesząca się niesłabnącą popularnością STREFA REGIONALNA. Takie połączenie nowoczesności z tradycją z pewnością zainspiruje gości targowych, którzy będą mogli wzbogacić swoją ofertę restauracyjną o regionalne przysmaki. W końcu polska kuchnia jest tym, czym powinniśmy się chwalić na arenie międzynarodowej, a targi FOOD-to-GO właśnie taką areną z pewnością są. Wydarzenie bowiem wzbudza zainteresowanie nie tylko wśród gości z Polski, ale również tych spoza granic, jak chociażby Litwy, Łotwy, czy Niemiec.

Ciekawie zapowiada się również Strefa Produktów Bezglutenowych. To właśnie tutaj poruszony zostanie problem braku odpowiedniego menu w restauracjach dla osób na diecie bezglutenowej. Partnerem merytorycznym strefy jest Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Gośćmi specjalnymi będą Jola Słoma & Mirek Trymbulak autorzy książek kucharskich oraz 12 serii programu kulinarnego ATELIER SMAKU na antenie Kuchni +.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (20 256) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 263)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH