Partnerzy portalu partner portalu partner portalu partner portalu
HoReCa

Adrian Feliks, Food Show 2018: Blogi i programy kulinarne napędzają gastronomię

- Rosnąca popularność i moda na blogi i programy kulinarne wspierają i napędzają polską gastronomię. Polacy dzięki temu coraz chętniej chodzą do restauracji - mówił podczas debaty zatytułowanej "Polska gastronomia u progu wielkiego rozkwitu" w ramach Food Show 2018 w Katowicach Adrian Feliks, właściciel lokali Spoon Adrian Feliks.

Adrian Feliks, Food Show 2018: Blogi i programy kulinarne napędzają gastronomię
Adrian Feliks, właściciel lokali Spoon Adrian Feliks/ fot. PTWP

Adrian Feliks przyznał podczas Food Show 2018, że Polacy mają coraz więcej chęci i zapału do gotowania, jednak już dużo gorzej jest z ich umiejętnościami.  

- Jednak wyraźnie widać, że Polacy coraz chętniej korzystają z kursów i warsztatów kulinarnych, chcą się uczyć dobrze gotować. Sam prowadzę tego typu zajęcia - przyznał.

Sam skończył szkołę gastronomiczną w Belgii i przyznał, że różnica między jakością edukacji w Polsce i zagranicą nadal jest ogromna. 

- Dzisiaj uczniowie są roszczeniowi, mało pracowici, chcą dużo zarabiać i mało pracować. Zapominają o tym, że zanim mogą zacząć zarabiać spore kwoty, muszę się najpierw bardzo dużo nauczyć - dodał Adrian Feliks.

I przyznał, że zauważa, że wielu aspirujących kucharzy marzy o otwarciu własnych restauracji. - Wiele młodych osób nie zdaje sobie sprawy, że to bardzo poważna sprawa, bardzo stresująca i kapitałochłonna. Poza tym niezwykle trudno jest utrzymać się na rynku przy ogromnej konkurencji, z którą dzisiaj mamy do czynienia - dodał ekspert.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

Adrian Feliks RSS ALERT    /    Spoon Adrian Feliks RSS ALERT    /    gastronomia RSS ALERT    /    Food Show 2018 RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 35.172.201.102
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

portale w grupie

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku

Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

portalspozywczy.pl w social media

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.