Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Akita Ramen na Food Show: Pop Up w gastronomii pozwala sprawdzić się w różnych okolicznościach (wideo)

  • Autor: JS / portalspozywczy.pl
  • Data: 19-03-2018, 12:21
Akita Ramen na Food Show: Pop Up w gastronomii pozwala sprawdzić się w różnych okolicznościach (wideo)
Karol Kiedrowski, właściciel food tracku i lokalu gastronomicznego Akita Ramen. Fot. PTWP

Pop Up w przypadku gastronomii jest to bardzo ciekawy koncept, który pozwala sprawdzić się w różnych okolicznościach, warunkach logistycznych, pozwala podpatrzeć niektóre rzeczy. Dlatego też zanim doszło do otwarcia naszego lokalu, zdecydowaliśmy się podjąć taką próbę w 5 miastach Polski – mówił Karol Kiedrowski, właściciel food tracku i lokalu gastronomicznego Akita Ramen podczas Food Show 2018.

Według Karola Kiedrowskiego własna restauracja niekoniecznie musi być celem, stawianym sobie przez osoby posiadające własne food trucki. 

– Restauracja była naszym marzeniem, które spełniamy. Natomiast niekoniecznie w przypadku każdego foodtruckera jest to cel do osiągnięcia. Wiele osób może satysfakcjonować samo prowadzenie food trucka, co wiążę się  z mniejszą odpowiedzialnością w pewnym sensie budowania marki jako miejsca, bo np. food truck można zamknąć się, o której chce się godzinie. I te ramy wymogowe od gości są zawsze traktowane z przymrużeniem ok, bo np. może skończyć się towar albo popsuć samochód. Natomiast w lokalu tego nie mamy. Lokal ma określone godziny otwarcia i tego trzeba się trzymać. To jest zwiększona forma odpowiedzialności – tłumaczył właściciel food tracku i lokalu gastronomicznego Akita Ramen. 

Karol Kiedrowski odniósł się również do konceptu Pop Up.

– Pop Up w przypadku gastronomii jest to bardzo ciekawy koncept, który pozwala sprawdzić się w różnych okolicznościach, warunkach logistycznych, pozwala podpatrzeć niektóre rzeczy. Dlatego też zanim doszło do otwarcia naszego lokalu, zdecydowaliśmy się podjąć taką próbę w 5 miastach Polski. Mieliśmy 5 występów w restauracjach naszych znajomych lub innych przestrzeniach i tam mogliśmy przetestować poszczególne rozwiązania i dopracować, jak będzie wyglądała nasza kuchnia docelowa – wyjaśnił Kiedrowski. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (18 558) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 262)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH