Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Burger King zapowiedział wyższe wymagania wobec dostawców

  • Autor: www.portalspozywczy.pl/KIPDiP
  • Data: 23-03-2017, 12:09
Burger King zapowiedział wyższe wymagania wobec dostawców
fot. shutterstock

Burger King zapowiedział, że do roku 2024 jego restauracje będą stawiały wyższe wymagania przed dostawcami mięsa drobiowego. Zapowiedź ta dotyczy na razie USA i Kanady.

Jak podaje Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz, w założeniach Burger Kinga dostawcy mięsa drobiowego powinni produkować w oparciu o rasy wolniej rosnące, a  gęstość obsady powinna być zmniejszona. Sieć restauracyjna wymaga także poprawy jakości ściółki oraz lepszego oświetlenia i wdrożenia automatycznych systemów kontroli temperatury, wilgotności i powietrza.

W styczniu KIPDiP informowała, że przewiduje wkrótce naciski na stosowanie nowych trendów w chowie brojlerów. Sytuacja może być podobna do rynku jaj gdzie sieci handlowe oraz sieci restauracyjne wymuszają na dostawcach zmianę systemu chowu kur na alternatywny. Zdaniem KIPDiP w konsekwencji ewentualnych zmian potencjał przychodowy producentów może się zmniejszyć (mniejsza wielkość stad) przy jednoczesnym zwiększeniu kosztów.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 349) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 266)


Polecane oferty


Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH