Partnerzy portalu
partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu
HoReCa

Burgery jeszcze długo nie znudzą się Polakom

- Mimo wielu już istniejących miejscówek i foodtrucków dalej powstają nowe, mniej lub bardziej oryginalne. Patrząc na to, co dzieje się na zlotach i w kolejkach do lokali gastronomicznych, wygląda na to, że Polakom bułka z kotletem szybko się nie znudzi - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Marcin Ceran, twórca serwisu Pojedzone.pl

Burgery jeszcze długo nie znudzą się Polakom
Marcin Ceran, fot. PTWP

Autor: AT/portalspozywczy.pl
Data: 18-07-2019, 09:30

Jak mówi nam Marcin Ceran, twórca serwisu Pojedzone.pl burger wciąż jest fundamentem ulicznego jedzenia i będzie nim jeszcze przez kilka następnych lat.

- Mimo wielu już istniejących miejscówek i foodtrucków dalej powstają nowe, mniej lub bardziej oryginalne. Patrząc na to, co dzieje się na zlotach i w kolejkach do lokali gastronomicznych, wygląda na to, że Polakom bułka z kotletem szybko się nie znudzi - mówi.

Potrzeba innowacji sprawia, że wariacje oferowane przez burgerownie wykraczają nawet...poza ogólnie przyjętą definicję burgera.

- Burger to kotlet w bułce. O ile wszystkie różne opcje mięsne i niemięsne uformowane będą jak na klasycznego wołowego burgera przystało - wszystko będzie ok. Szarpana wołowina, moim i nie tylko moim zdaniem, wypada z definicji burgera. Jest mięsna kanapką o trochę innych regułach, często też właśnie mylona przez ludzi przez podobną bułkę - mówi Ceran.

Twórca Pojedzone.pl zwraca też uwagę na modę na roślinne burgery.

- Z trendów, jakie mogłem zauważyć w ostatnim czasie - na pewno warto wymienić roślinne burgery, które w strukturze i smaku bardzo przypominają mięso. Jednym z nich jest Beyond Burger, dostępny już w wielu lokalach w Polsce, a zaskarbiający sobie uznanie nawet fanatycznych mięsożerców. Drugi, trochę bardziej lokalny, to styl robienia burgerów rodem z USA jakim są Smash Burgery. Burger jest cienki, mocno wysmażony ze skarmelizowaną skórką. Mimo dużego stopnia wysmażenia jest to coś, czego warto spróbować i co potrafi smakować lepiej niż nasze klasyki. Na razie jest to lokalny trend, ale myślę że z czasem przejdzie na całą Polskę - podsumował.

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

Marcin Ceran RSS ALERT    /    pojedzone.pl RSS ALERT    /    burgery RSS ALERT    /    burgery wegańskie RSS ALERT    /    Beyond Meat RSS ALERT    /    food truck RSS ALERT    /    gastronomia RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 3.226.243.130
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.