Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Cookingbox o trendach kulinarnych: Tradycja i nowości będą się z sukcesem przenikać

  • Autor: fot. materiał prasowy cookingbox
  • Data: 16-04-2018, 14:43
Cookingbox o trendach kulinarnych: Tradycja i nowości będą się z sukcesem przenikać
fot. shutterstock.com

Nasze kulinarne przyzwyczajenia w ciągu ostatnich lat bardzo się zmieniły. Polubiliśmy eksperymentowanie, szukamy nowych smaków z całego świata. Sprawdzamy nowinki, staramy się je wpleść w polską, tradycyjną kuchnię.

Polubiliśmy kupowanie przez internet, bo pozwala zaoszczędzić czas i uniknąć dźwigania zakupów. W dalszym ciągu chętnie odwiedzamy bazarki i targi, gdzie zaopatrujemy się przede wszystkim w świeże, sezonowe lub lokalne produkty. Popularne są także tzw. diety pudełkowe, czyli gotowe posiłki dostarczane nam codziennie pod drzwi. Plusem jest wygoda, minusem jednak brak możliwości wyboru konkretnych dań, poza typem diety. Na rynku pojawiła się także usługa cookingbox. Jest to wypożyczony, specjalnie przystosowany do transportu żywności w różnych temperaturach, pojemnik z produktami, przepisami na dania i dokładną instrukcją gotowania. Potrawy wybiera się na stronie internetowej, a kurier dostarcza składniki w wyznaczonym terminie. 

Jak podaje firma cookingbox, poprzedni rok zdominowany był przez zieloną matchę, jarmuż, smoothie i surowe produkty. Popularnością cieszyły się rozmaite kasze i ziarna. Te trendy pozostaną z nami, ale nowości będzie więcej. Pojawią się dodawane do jedzenia niebieskie glony. To coś zupełnie nowego, zwłaszcza, że niebieski nie był do tej pory barwą kojarzoną z produktami spożywczymi. Kolejnym dominującym kolorem będzie… fiolet. W naszej kuchni zagoszczą jagody, surówki z kapusty czy fioletowe ziemniaki. W dalszym ciągu nie będziemy obawiać się nietypowego łączenia smaków, będziemy poszukiwać warzywnej alternatywy, by zastępować mięso. W żadnym wypadku też nie możemy pozwalać na marnowanie jedzenia.

Wszyscy zgodnie uznają, że choć w jedzeniu tradycja i nowości, jakich dotąd nie próbowaliśmy, będą się z sukcesem przenikać, tak jeśli chodzi o napoje, wrócić ma tradycyjna kawa i herbata. Bez udziwnień, bez dodatków, stawiamy tu na prostotę i cieszymy się smakiem aromatycznej parzonej kawy i herbaty.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Monika 21-04-2018, 11:44:
Ja już korzystam z diety pudełkowej Jedzenie Marzenie a myślę, że ten trend będzie coraz bardziej popularny. Nic dziwnego, bo oszczędza się czas i nie wyrzuca zepsutego jedzenia, a przy dobrym cateringu takim jak mój jedzenie jest pyszne i różnorodne

Zobacz wszystkie komentarze (1)

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (8 648) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 262)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane