REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Da Grasso pracuje w oparciu o gotowe kule ciasta. Inne pizzerie pójdą tym tropem?

  • Autor: PM, portalspozywczy.pl
  • Data: 25-03-2014, 10:44
Da Grasso pracuje w oparciu o gotowe kule ciasta. Inne pizzerie pójdą tym tropem?
fot. Da Grasso

- W części naszych lokali Da Grasso, szczególnie tych, którzy dopiero co dołączyły do sieci, produkcja odbywa się w oparciu o gotowe kule ciasta. Są one przygotowywane wedle naszej receptury przez producenta, który został wyselekcjonowany przez nas po wielu etapowych badaniach i testach - mówi serwisowi portalspozywczy.pl, Magdalena Piróg, wiceprezes Da Grasso.

REKLAMA

Jak tłumaczy Magdalena Piróg, dzięki temu rozwiązaniu sieć uzyskuje większą policzalność i jednolitość w przypadku smaku ciasta. Jednocześnie redukowany jest czas potrzebny do przygotowania placka w tradycyjny sposób.

- Gotowe ciasto to świetne rozwiązanie, a mrożenie nie wpływa negatywnie na jego smak - wręcz przeciwnie - dostajemy bardzo pozytywne sygnały od klientów pizzerii, które stosują tę technologię - mówi wiceprezes Da Grasso.

Przyznaje, że obecnie część z sieci stosuje już takie rozwiązania. - Gotowe ciasto cieszy się największą popularnością w Europie Zachodniej, gdzie chyba wszystkie sieciowe pizzerie korzystają z takich produktów. Tam też stosuje się technologie mniej spersonalizowane - dystrybutorzy mają w swojej ofercie "ogólnodostępne" kule, które każdy może zakupić. Nasze ciasto jest dedykowane specjalnie sieci Da Grasso, a jego produkcja odbywa się na podstawie naszej receptury - potwierdza Magdalena Piróg.

Jej zdaniem, sieci pizzerii w Polsce będą skłaniać się ku podobnym rozwiązaniom.

- Trzeba zawsze pamiętać o cenie którą płaci franczyzobiorca za gotowe kule - nie powinna być ona nadmiernym obciążeniem w porównaniu do wydatków na samodzielne przygotowanie ciasta. Koszt ten nie powinien obciążać w znaczący sposób prowadzących lokale, a wręcz przeciwnie, powinien stanowić dla nich wygodę i ułatwienie - dodaje.

KOMENTARZE: (3)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • ice 02-04-2014, 21:29:
NIe wspominam o tym syfie tz.Ser chyba produkt seropodobny ktory na drugi dzien staje sie podeszwa ale malo wazne klient zje na cieplo odrazu i nawet nie wie ze zamiast sera pije olej rozlinny
  • mak 31-03-2014, 12:20:
Telepizza ma ciasto gotowe od zawsze i jest ono całkiem niezłe, tym bardziej, że przy gotowym produkcie łatwiej jest utrzymać stałą jakość - w restauracjach rotacja pracowników jest tak duża, że trudno jest skutecznie egzekwować prawidłowe wykonanie bardziej skomplikowanych czynności.
  • kaj kaj 25-03-2014, 11:41:
ciasto ciastem, a sosy od kilku miesięcy znacznie gorsze... efekt: zrezygnowałem z tej sieciówki...
tak się kończy szukanie oszczędności w miejscach, gdzie ich się nie powinno szukać - stratą klientów

Zobacz wszystkie komentarze (3)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (23 371) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH