Partnerzy portalu
partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu
HoReCa

Festiwal Shoarmy w Sphinx

Sieć restauracji Sphinx, należąca do spółki Sfinks Polska, rozpoczęła „Festiwal Shoarmy”. W menu znalazły się cztery nowe odsłony tego dania zainspirowane kuchnią indyjską, meksykańską, góralską i orientalną, a także specjalna Shoarma Festiwalowa, będąca połączeniem dwóch z czterech nowych smaków shoarmy. Oferta „Festiwal Shoarmy” jest dostępna w wybranych restauracjach Sphinx do 17 kwietnia br.

Festiwal Shoarmy w Sphinx
fot. materiały prasowe

Autor: portalspozywczy/pr
Data: 15-01-2019, 12:19

– Shoarma to kultowe danie restauracji Sphinx, które tym razem prezentujemy w innej odsłonie. Inspiracją do stworzenia nowych propozycji w ramach „Festiwalu Shoarmy” były różne kuchnie świata. Wiedzieliśmy, że takie połączenia zaowocują ciekawymi smakami. Liczymy, że nowość – Shoarma Festiwalowa, czyli dwie wybrane shoarmy na bułce pita podane na drewnianej tacy, będzie cieszyć się dużym zainteresowaniem naszych gości. Zapraszamy wszystkich wielbicieli tego dania w kulinarną podróż – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska S.A.

„Festiwal Shoarmy” to zabawa z najpopularniejszym daniem Sphinxa – drobiową lub wieprzową shoarmą, jednak przygotowaną zupełnie inaczej niż dotychczas. Shoarma Mexico rozpala apetyt dzięki połączeniu ostrych przypraw, papryki, kukurydzy, cebuli, fasoli i wieprzowiny. Delikatna, drobiowa Shoarma Korma rozpływa się w ustach w towarzystwie ciecierzycy, kolendry i płatków migdałowych w kremowym sosie korma. Smak Shoarmy Orientalnej przywodzi na myśl daleką Azję ze względu na kurczaka z papryką, grzyby mun oraz pędy bambusa w sosie słodko-pikantnym. Najkrótszą, ale równie pyszną podróż można odbyć jedząc swojską Shoarmę Góralską, na którą składają się paski z polędwiczki wieprzowej zapieczone serem góralskim i żurawiną. Każde z dań serwowane jest z dedykowanymi dodatkami i surówkami.

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

Sphinx RSS ALERT    /    Sfinks Polska RSS ALERT    /    Dorota Cacek RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 34.229.151.87
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

portale w grupie

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.