Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Food Show 2017: Porozmawiamy o wpływie trendów kulinarnych i prozdrowotnych na gastronomię

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 10-03-2017, 15:41
Food Show 2017: Porozmawiamy o wpływie trendów kulinarnych i prozdrowotnych na gastronomię
fot. shutterstock.com

Wszelkie badania i analizy rynku spożywczego w Polsce pokazują, że Polacy chcą jeść zdrowo i naturalnie oraz wiedzieć z jakich składników - i że na pewno ze świeżych – są przygotowane dania, które spożywają poza domem. O strategii branży gastronomicznej wobec trendów kulinarnych i prozdrowotnych będziemy rozmawiać na Food Show 2017 - już 16 marca w Katowicach.

Udział w debacie pt. "Branża gastronomiczna wobec trendów kulinarnych i prozdrowotnych" wezmą: 

- Wawrzyniec Maziejuk – Członek Zarządu, Stowarzyszenie Polska Ekologia
- Łukasz Błażejewski – Dyrektor ds. Rozwoju Sieci, 7 Street Bar & Grill oraz Meat & Fit – Coffee Grill 
- Adrian Feliks – Szef kuchni, Właściciel, SPOON Adrian Feliks
- Bogumił Jankiewicz – Członek Zarządu, Bobby Burger Sp. z o.o.
- Piotr Niemiec – Właściciel, Grupa Gastromall

Wyniki cyklicznego badania Consumer Confidence Index przeprowadzonego przez Nielsen kwartalnie w ostatnim kwartale 2016 roku, wskazują, że największy odsetek Polaków (28 proc.) stawia zdrowie na pierwszym miejscu w zestawieniu największych obaw na najbliższe 6 miesięcy. Dodatkowo chcemy unikać konkretnych składników w diecie: glutenu, laktozy, cukru lub starając się swoją dietę wzbogacić, uzupełniając ją o witaminy i minerały lub superfoods. Jednocześnie cenimy produkty naturalne i te przygotowane samemu, ponieważ mamy wtedy pewność dotyczącą składu potraw. To powoduje, że w naszych koszykach zakupowych ląduje wiele innowacji, a producenci muszą podążać za trendami. Podczas debaty postaramy się odpowiedzieć na pytanie, czy zmiany zachowań konsumenckich i nowe trendy wpływają także na decyzje podczas wizyt w lokalach gastronomicznych i jakie skutki mogą mieć te zjawiska w dłużej perspektywie…

Food Show 2017 to pierwsza edycja nowatorskiej formuły wydarzenia dla biznesu spożywczego, branży HoReCa oraz całego sektora kulinariów, która odbędzie się w dniach 16-18 marca w Katowicach. Zapowiadamy trzy dni wystaw, prezentacji produktów żywnościowych, degustacji, pokazów gotowania, warsztatów kulinarnych, debat i dyskusji branży spożywczej oraz gastronomicznej, osobistych spotkań mistrzów kuchni, biznesu spożywczego i branży HoReCa oraz miłośników gotowania i dobrego jedzenia.

Zapraszamy na stronę wydarzenia: www.foodshow.pl 

Profil wydarzenia na Facebooku: www.facebook.com/FoodShowPL 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 516) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH