Partnerzy portalu partner portalu partner portalu partner portalu
HoReCa

Food Show 2018: Jak wyczuć trendy na rynku spożywczym i odróżnić je od chwilowych mód?

Zmieniające się potrzeby i oczekiwania konsumentów wpływają na szybką rotację trendów na rynku spożywczym. Niektóre z nich okazały się na tyle istotne, że będą mieć wpływ na rynek spożywczy jeszcze przez kolejne lata, a inne były tylko chwilowymi modami. Jak odróżnić te wartościowe, odnaleźć się w gąszczu informacji i analiz, a także przekuć modę w sukces? O tym m.in. będziemy rozmawiać podczas Food Show 2018 - już 11-13 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym Katowicach!

Food Show 2018: Jak wyczuć trendy na rynku spożywczym i odróżnić je od chwilowych mód?
Food Show

Podczas Food Show 2018 będziemy rozmawiać o żywności na nowe czasy - te bliższe i te dalsze. Przygotowaliśmy debatę pod roboczym tytułem "Future foods – dziś ciekawostka, jutro – silny trend". Chcemy w niej poruszyć tematy związane z ostatnimi trendami na rynku kulinarnym i spożywczym, takimi jak ramen, kiszonki, antyczne zboża, spirulina, poke bowl, ale także zastanowić się nad ideą kuchni 4.0 ("bezmięsne" mięso, jadalne owady, warzywne desery, prozdrowotne słodycze). Podczas debaty porozmawiamy również o tym jak convenience i technologia wpływają na rozwój oferty producentów oraz o tym, czy social media są wylęgarnią kulinarnych trendów - w końcu prosecco, hummus i buraki to hity Instagrama! Eksperci odpowiedzą na pytanie skąd pochodzą żywieniowe ciekawostki i jak wyczuć trend? A także podpowiedzą, gdzie szukać nisz i jak się nie zagubić w gąszczu ciekawostek. 

Będzie inspirująco! Zapraszamy do zgłaszania swoich sugestii i uwag. WIĘCEJ INFORMACJI NA WWW.FOODSHOW.PL, NA FACEBOOK'U ORAZ INSTAGRAMIE!

Food Show 2018 rozpocznie się w niedzielę 11 marca. Będzie to dzień otwarty dla publiczności / mieszkańców Śląska, dla których przygotowujemy warsztaty, degustacje, live cooking, strefy smaku i doświadczenia, spotkania z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi.

W ramach dni dla profesjonalistów (12-13 marca 2018 r.) odbędą się debaty i dyskusje branżowe z udziałem szefów kuchni, firm gastronomicznych, spożywczych, oraz dostawców. Będą im towarzyszyć wystawy, ekspozycje, prezentacje produktów żywnościowych, degustacje, pokazy gotowania, warsztaty kulinarne. Podczas Food Show zapraszamy także na V edycję GASTROSILESII, która po raz pierwszy odbędzie się w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w ramach II edycji Food Show.

Podczas Food Show odbędzie się także wieczorna Gala, w czasie której wręczymy nagrody Food Show Star dla najlepszych produktów i dla najlepszych dostawców HoReCa.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

Food Show 2018 RSS ALERT    /    Food Show RSS ALERT    /    trendy 2018 RSS ALERT

KOMENTARZE (1)

  • Hanna 2017-12-07 08:03:16
    Kannabinoidy, a zwłaszcza kannabidiol (CBD) to substancje o niezwykle dobrze zapowiadającym się zastosowaniu medycznym. Badania efektów biochemicznych i farmakologicznych sugerują zastosowania CBD: do łagodzenia ataków epilepsji, zaburzeń nastroju, lęków, depresji, wspomagające leczenie uzależnień od alkoholu i nikotyny, działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo, hamuje rozwój i rozprzestrzenianie się komórek nowotworowych zwłaszcza glejaka, może być pomocny w leczeniu fibromialgii, czy zwłóknienia wątroby, jest skuteczny w terapii bólu zapalnego i neuropatycznego, pomocny w terapii stwardnienia rozsianego, działa przeciwwymiotnie (np. po chemioterapii), reguluje apetyt (…) Prowadzone obecnie w mediach dyskusje o konopiach budzą emocje głównie z powodu nieznajomości faktów dotyczących rośliny i jej bioaktywnych związków. Jednak profesjonaliści, czyli lekarze, farmaceuci, dietetycy powinni podejść do problemu merytorycznie uwzględniając aktualne dane i wyniki badań naukowych. ------> konopiafarmacja-pl

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 54.82.93.116
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

portale w grupie

subskrybuj portalspozywczy.pl

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku

Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze

portalspozywczy.pl w social media

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.