Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Food Show 2018: Polska gastronomia u progu wielkiego rozkwitu

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 13-12-2017, 14:59
Food Show 2018: Polska gastronomia u progu wielkiego rozkwitu
Food Show 2018

Rynek HoReCa rośnie w siłę dzięki bogaceniu się Polaków - coraz częściej korzystamy z lokali gastronomicznych, także bez okazji. Dzięki temu obserwujemy coraz więcej pomysłów na restauracje, puby, bary czy kawiarnie. Widać też wzmożone zainteresowanie tym sektorem przez dostawców produktów i usług. O perspektywach rozwoju polskiej gastronomii będziemy rozmawiać podczas Food Show 2018 - już 11-13 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym Katowicach!

Jak wynika z badania "Rynek gastronomiczny 2017" przeprowadzonego przez GfK, w porównaniu do roku ubiegłego rynek gastronomiczny w Polsce wzrósł o ponad 10,5 proc. i jest wart niemal 36,12 mld zł. Liczba aktywnych placówek całorocznych wzrosła o 1,8 proc. 

Odsetek Polaków w wieku 15+, którzy deklarują, iż odwiedzili punkt gastronomiczny w ciągu ostatnich 12 miesięcy, spadł o 5 pp. w porównaniu do rekordowego roku 2016 i wynosi obecnie 49 proc. Jest on jednak nadal na poziomie wyższym niż ten notowany w latach 2012-2015. Polacy najczęściej odwiedzali punkty gastronomiczne w celu spotykania się ze znajomymi lub spontanicznie, bez szczególnej okazji. Wybór danego lokalu najczęściej uzależniali od smaku serwowanych posiłków, napojów, dogodnej lokalizacji lub decydowali się na niego z przyzwyczajenia. 

Podczas Food Show 2018 chcemy rozmawiać o perspektywach rozwoju sektora HoReCa - o idealnych lokalizacjach, konceptach i miejscach, w których tkwi potencjał oraz beneficjentach tego rozwoju. Nie będziemy unikać jednak tematów wyzwań, które stoją przed HoReCa, czyli szarej strefy, przeterminowanych przepisów oraz rynku pracy.

Zapraszamy do zgłaszania swoich sugestii i uwag. WIĘCEJ INFORMACJI NA FOODSHOW.PL, NA FACEBOOK'U ORAZ INSTAGRAMIE!

Chcemy inspirować i dlatego organizujemy II edycję Food Show! Podczas tego unikalnego wydarzenia biznesowego i kulinarnego branży spożywczo-gastronomicznej nie zabraknie wskazówek, warsztatów, dyskusji, wykładów, pokazów i wystaw.

W ramach dni dla profesjonalistów (12-13 marca 2018 r.) odbędą się debaty i dyskusje branżowe z udziałem szefów kuchni, firm gastronomicznych, spożywczych, oraz dostawców. Będą im towarzyszyć wystawy, ekspozycje, prezentacje produktów żywnościowych, degustacje, pokazy gotowania, warsztaty kulinarne. Podczas Food Show zapraszamy także na V edycję GASTROSILESII, która po raz pierwszy odbędzie się w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w ramach II edycji Food Show.

Podczas Food Show odbędzie się także wieczorna Gala, w czasie której wręczymy nagrody Food Show Star dla najlepszych produktów i dla najlepszych dostawców HoReCa.

Food Show to także dzień otwarty dla publiczności (11 marca 2018 r.), dla której przygotowaliśmy warsztaty, degustacje, live cooking, strefy smaku i doświadczenia, spotkania z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (16 136) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 263)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH