Partnerzy portalu partner portalu partner portalu partner portalu
HoReCa

Food Show 2018: W gastronomii jest bardzo duży kłopot z ilością osób i jakością ich pracy

– Z doświadczenia wiem, gdy rekrutuję ludzi, kłopot jest bardzo duży z ilością osób i jakością ich pracy. Często są to osoby, które nie znają branży lub są z małym doświadczeniem, ale dużymi oczekiwaniami finansowymi –  powiedział Bogusław Łach, manager restauracji Villa Gardena, podczas debaty „Od kelnera do menedżera – wyzwania gastronomicznego rynku pracy” na Food Show 2018.

Food Show 2018: W gastronomii jest bardzo duży kłopot z ilością osób i jakością ich pracy
Bogusław Łach, manager restauracji Villa Gardena

W trakcie debaty Bogusław Łach docenił pracę na poszczególnych etapach w gastronomii.

– Patrząc na moje doświadczenie, w gastronomii jestem od 2001 roku. Zaczynałem jako kelner w jednej z restauracji na Śląsku. Później przeszedłem do hotelu, w którym spędziłem 13 lat. Byłem kelnerem, barmanem, kierownikiem sali. W 2016 roku właściciele Willa Gardena zaproponowali mi posadę, żeby zająć się całą obsługą i eventami, promowaniem szefa kuchni Dominika Duraja. Moje działania mają sprawić, że restauracja będzie rozpoznawalna, kojarzona z dobrą kuchnią i tym, co najlepsze na Śląsku. I wychodzi nam to – tłumaczył Bogusław Łach.

– Z doświadczenia wiem, gdy rekrutuję ludzi, kłopot jest bardzo duży z ilością osób i jakością ich pracy. Często są to osoby, które nie znają branży lub są z małym doświadczeniem, ale dużymi oczekiwaniami finansowymi. Podejście ludzi do zawodu kelnera jest często mylne, a to jest ciężka praca – dodał Łach.

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

Bogusław Łach RSS ALERT    /    Villa Gardena RSS ALERT    /    restauracja RSS ALERT    /    praca w gastronomii RSS ALERT    /    Food Show 2018 RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 3.84.243.246
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

portale w grupie

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.