Partnerzy portalu partner portalu partner portalu partner portalu
HoReCa

Food Show 2018: Zima w Polsce jest trudnym okresem dla food trucków

Jeśli się nie kocha tego typu pracy, to ciężko prowadzić food trucki - mówił Dariusz Miszczyk, współwłaściciel Streat Slow Food w trakcie debaty „Lokal bez adresu: targi śniadaniowe, nocne markety, food trucki" podczas Food Show 2018.

Food Show 2018: Zima w Polsce jest trudnym okresem dla food trucków
Dariusz Miszczyk, współwłaściciel Streat Slow Food. Fot. PTWP

- Musimy się mierzyć z różnymi problemami technicznymi i technologicznymi - mówił Dariusz Miszczyk, współwłaściciel Streat Slow Food.

Mówił, że kiedyś w Krakowie mieli pomysł na różne dania z wielu stron świata, aby pokazać ludziom inne smaki, odtworzyć przepisy z danej kultury. - Ale życie szybko to zweryfikowało i stanęło na burgerach, które wygrały, mamy obecnie aż 13 pozycji burgerów – dodał.

– Przez pół roku było bardzo ciężko, prowadziliśmy nasz biznes tylko we dwójkę. Ale się udało, zaczęliśmy zatrudniać ludzi w sezonie wiosennym i letnim, był popyt na nasze produkty. Potem przyszła jesień, po niej zima i wtedy zaczęliśmy się zastanawiać, co dalej? Pojawiły się problemy – np.  zamarzała woda w aucie. Zastanawialiśmy się również, co z ludźmi – przecież daliśmy im pracę. Obecnie mamy trzy food trucki i mały lokal – mówił Dariusz Miszczyk.

Mówił, że zima w Polsce jest bardzo trudnym okresem dla food trucków, ale starają się nie zawieść swoich klientów. - Tylko raz nie dojechaliśmy przed biurowiec z powodów technicznych. Działamy przez cały rok i lokal nas też ratuje.

Tłumaczył również, że jeśli się nie kocha tego typu pracy, to ciężko w tym biznesie pracować.

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

Dariusz Miszczyk RSS ALERT    /    Food Show 2018 RSS ALERT    /    Food Show RSS ALERT    /    Streat Slow Food RSS ALERT    /    food truck RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 52.91.185.49
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

portale w grupie

subskrybuj portalspozywczy.pl

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku

Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze

portalspozywczy.pl w social media

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.