Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Food truck: Rynek jedzenia na kółkach dynamicznie się rozrasta

  • Autor: Money.pl/Discovery
  • Data: 14-04-2017, 12:02
Food truck: Rynek jedzenia na kółkach dynamicznie się rozrasta
fot. shutterstock

Popularny w USA biznes na kółkach w Polsce zaczyna się dynamicznie rozwijać. Jeszcze kilka lat temu po krajowych drogach jeździło zaledwie kilka aut z jedzeniem. Dziś jest ich już sześćset - informuje money.pl.

Posiadanie własnego biznesu na kółkach nie jest zbyt skomplikowane. Można kupić gotowy wóz z kompletnym wyposażeniem, zlecić przystosowanie auta do mobilnego gotowania specjalistycznej firmie lub przerobić je samemu. Wszystko zależy od budżetu. Trzeba też oczywiście zarejestrować działalność i uzyskać zezwolenie z sanepidu. I wymyślić atrakcyjne menu. Można też skorzystać ze sprawdzonego rozwiązania i podpisać umowę franczyzową.

Na taką działalność często decydują się byli pracownicy korporacji czy młodzi ludzie znudzeni szarą rzeczywistością.

Jak mówi jeden z właścicieli takiego biznesu w programie „Biznes na kółkach”, emitowanym przez Discovery Chanel, taką działalność charakteryzuje duża zmienność. Nigdy na przykład nie wiadomo, ile przyjedzie osób. Nie można się na to w żaden sposób przygotować, nawet jeśli organizator danego wydarzenia ma jakieś szacunki. Wystarczy też gorsza pogoda i wszelkie wcześniej zakładane liczby przestają mieć jakiekolwiek znaczenie.

Całość na money.pl.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH