Gastronomia: Najbliższe miesiące mają być jeszcze lepsze

Firmy gastronomiczne pokazały dobre wyniki za I kwartał, który tradycyjnie jest słabym okresem dla branży. Najbliższe miesiące mają być jeszcze lepsze - pisze "Parkiet".
Jak powiedział powiedział "Parkietowi" Jan Kościuszko, prezes Polskiego Jadła, branża odetchnęła, a n ajlepsze dopiero przed nami. Jego zdaniem najlepsze perspektywy mają przed sobą fast foody i restauracje przydrożne. W segmencie restauracji premium lokali już jest na rynku za dużo.
Zdaniem Marka Chandlera, członka zarządu AmRestu, trendy sprzedażowe w pozostałej części roku pozostaną niezmienione w stosunku do pierwszego kwartału. Jak podaje, zyskowność w Europie Środkowo-Wschodniej poprawi się dzięki poczynionym w ostatnim czasie podwyżkom cen i działaniom mającym na celu poprawę efektywności.

KOMENTARZE
Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!