Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Green Caffè Nero z kampanią "U nas smaki tworzą ludzie"

  • Autor: Materiały prasowe
  • Data: 11-04-2018, 11:24
Green Caffè Nero z kampanią
fot. materiały prasowe

Kawowa i kulinarna podróż Green Caffè Nero rozpoczęła się wiele lat temu i trwa do dziś. Siłą Green Caffè Nero jest zgrany zespół oraz szef kuchni, którzy wierzą w autentyczne jedzenie – zawsze oparte tylko na najlepszych i wyselekcjonowanych produktach bez ulepszaczy. To składniki potraw, kanapek i deserów, ich właściwe proporcje, a przede wszystkim pasja oraz kunszt kucharzy i cukierników, sprawiają, że jedzenie w Green Caffè Nero smakuje tak, jak klienci lubią najbardziej.

Każdego dnia Szef Kuchni, Wojtek Klimczak, nadzoruje proces przygotowań słodkich ciast i słonych przekąsek – za każdym razem z najwyższą dbałością o ich jakość, świeżość i optymalne kompozycje składników.

Za każdą potrawą, dostępną w kawiarniach Green Caffè Nero, stoją prawdziwi ludzie ze swoimi pomysłami, historiami i emocjami. Są to zarówno pracownicy Muffia Bakery, która jest kuchnią Green Caffè Nero, ale także bariści, którzy codziennie, na bieżąco przygotowują w każdej kawiarni tysiące bagietek.

W manufakturze  Green Caffè Nero pracuje 50-osobowy zespół. W rodzinnej atmosferze re ceptur y tworzą się same – niepotrzebne są książki kucharskie, chociaż Wojtek lubi czasami sięgać po te stare sprawdzone przez jego babcie i ciocie przepisy. Dawniej kuchnia opierała się na zasadzie „czystej etykiety”, w którą wierzy i stosuje ją w kuchni Green Caffè Nero. Tam produkty wytwarzane są na bazie naturalnych składników, pozyskiwanych od starannie wybranych dostawców. Bez polepszaczy smaku czy konserwantów, bez chemii. Po prostu smacznie, zdrowo, naturalnie i regionalnie.

„W Green Caffè Nero przepisy powstają nieustannie, to my tworzymy receptury” – podkreśla Wojtek Klimczak. „Pierwszym krokiem jest zawsze kreacja, czyli cały proces wymyślania potrawy. Robię to głównie ja i szefowie produkcji. Choć zdarza się, że korzystamy też z pomysłów naszej załogi. Jak dobieramy smaki? Zdajemy się na naszą intuicję, także tą biznesowo-foodową oraz doświadczenie zawodowe – tylko takie połączenie gwarantuje sukces. Bez zapału, pasji, doświadczenia i ciężkiej pracy nas wszystkich w Muffia Bakery i Green Caffè Nero nie udałoby się osiągnąć tak wiele. Najważniejsze, aby jedzenie było smaczne, a nasi goście chcieli je ponownie zamawiać” – dodaje Wojtek Klimczak.

Kiedy Wojtek tworzy potrawę, robi to tak długo, aż spełni ona jego pierwotne wyobrażenia. Dopiero wówczas spisuje proporcje, tworząc kolejną recepturę Green Caffè Nero.

Do wszystkich dań w Green Caffè Nero podchodzi się indywidualnie. Choć menu uwzględnia stałe  pozycje, to co miesiąc wprowadzane są nowości. Wiele z nich, szczególnie te sezonowe, regularnie wracają do oferty, często na prośbę klientów. Wojtek Klimczak jeździ po całym świecie w poszukiwaniu wyjątkowych składników, które następnie sprowadza do swojej kuchni i testuje na milion sposobów. Dopiero wtedy jest pewien, że można ich potem użyć w produktach dostępnych w kawiarniach. Wszystko po to, aby zapewnić różnorodność oferty kulinarnej.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (18 558) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 262)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH