Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Green Caffe Nero: Jako jedyni produkujemy jedzenie od podstaw

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 14-02-2018, 13:42
Green Caffe Nero: Jako jedyni produkujemy jedzenie od podstaw
fot. materiały prasowe

Green Caffè Nero podkreśla korzyści współpracy z własną piekarnią Muffia Bakery, która stanowi jednocześnie kuchnię sieci. – Jako jedyni wśród podobnych firm produkujemy jedzenie od podstaw – mówi Adam Ringer, prezes Green Caffè Nero.


Jak podaje cieć kawiarni, do kuchni Muffia Bakery codziennie dostarczane są świeże produkty pochodzące z zaufanych źródeł od starannie wyselekcjonowanych, sprawdzonych dostawców. W Muffii to wszystko jest potem marynowane, przyprawiane, gotowane, krojone i pakowane. Tak powstają składniki kanapek. Półprodukty trafiają do kawiarni, gdzie bariści na bieżąco przygotowują z nich bagietki, ciabatty, podpłomyki i focaccie.

– W naszym jedzeniu nie stosujemy sztucznych konserwantów, polepszaczy, stabilizatorów i wzmacniaczy smaku. Czyli prosto i zdrowo, jednak bez kompromisów w kwestii smaku. Dlatego nasze kanapki mają maksymalnie 4-godzinny termin przydatności do spożycia. Ponieważ cieszą się dużym powodzeniem wśród klientów, to praktycznie wszystkie  je sprzedajemy – mówi Wojciech Klimczak, szef kuchni Green Caffè Nero.

W kuchni i piekarni praca jest zmianowa. Pierwsze przygotowania rozpoczynają  się już o 1 w nocy – wtedy mieszane są składniki do wypieku ciast oraz tart słonych. Dostawy składników do kanapek oraz słone dania wyjeżdżają już około 5 rano. Około godziny 8 dociera  do kawiarni druga dostawa ciast i ciasteczek. – Dostawy jedzenia do naszych kawiarni odbywają się codziennie – 7 dni w tygodniu, 2 razy dziennie – mówi Adam Ringer, prezes Green Caffè Nero.

Sieć stawia na niewielkich, lokalnych dostawców. – W Green Caffè Nero cheddar to nie jest zwykły cheddar, ale ser ręcznie wyrabiany przez zakład produkcji serów rodziny Alvis oddalony od miasta Cheddar w Anglii o niecałe 10 km i według tej samej receptury od 1952 roku. Mięsa i wędliny pochodzą od niewielkich, rodzinnych  firm. Delikatne mięso indycze z wolnego chowu, przygotowywane jest metodą sous-vide, czyli pakowane do szczelnych, zamkniętych próżniowo torebek, a następnie wolno gotowane w niskiej temperaturze.  Nasze bagietki to tylko te autentyczne na francuskim zakwasie Levain. Natomiast tuńczyk to nie genetycznie modyfikowana ryba, a tuńczyk  z certyfikatem niezależnej, międzynarodowej organizacji MSC (Marine Stewardship Council) – wymienia Green Caffè Nero.

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

  • 10.

    JUBILEUSZOWA EDYCJA 14-16 maja 2018, Katowice • Spodek i MCK • Metropolia GZM

Pobierz aplikację EEC
WIĘCEJ

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (18 481) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 262)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH