Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Green Caffe Nero: Jako jedyni produkujemy jedzenie od podstaw

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 14-02-2018, 13:42
Green Caffe Nero: Jako jedyni produkujemy jedzenie od podstaw
fot. materiały prasowe

Green Caffè Nero podkreśla korzyści współpracy z własną piekarnią Muffia Bakery, która stanowi jednocześnie kuchnię sieci. – Jako jedyni wśród podobnych firm produkujemy jedzenie od podstaw – mówi Adam Ringer, prezes Green Caffè Nero.


Jak podaje cieć kawiarni, do kuchni Muffia Bakery codziennie dostarczane są świeże produkty pochodzące z zaufanych źródeł od starannie wyselekcjonowanych, sprawdzonych dostawców. W Muffii to wszystko jest potem marynowane, przyprawiane, gotowane, krojone i pakowane. Tak powstają składniki kanapek. Półprodukty trafiają do kawiarni, gdzie bariści na bieżąco przygotowują z nich bagietki, ciabatty, podpłomyki i focaccie.

– W naszym jedzeniu nie stosujemy sztucznych konserwantów, polepszaczy, stabilizatorów i wzmacniaczy smaku. Czyli prosto i zdrowo, jednak bez kompromisów w kwestii smaku. Dlatego nasze kanapki mają maksymalnie 4-godzinny termin przydatności do spożycia. Ponieważ cieszą się dużym powodzeniem wśród klientów, to praktycznie wszystkie  je sprzedajemy – mówi Wojciech Klimczak, szef kuchni Green Caffè Nero.

W kuchni i piekarni praca jest zmianowa. Pierwsze przygotowania rozpoczynają  się już o 1 w nocy – wtedy mieszane są składniki do wypieku ciast oraz tart słonych. Dostawy składników do kanapek oraz słone dania wyjeżdżają już około 5 rano. Około godziny 8 dociera  do kawiarni druga dostawa ciast i ciasteczek. – Dostawy jedzenia do naszych kawiarni odbywają się codziennie – 7 dni w tygodniu, 2 razy dziennie – mówi Adam Ringer, prezes Green Caffè Nero.

Sieć stawia na niewielkich, lokalnych dostawców. – W Green Caffè Nero cheddar to nie jest zwykły cheddar, ale ser ręcznie wyrabiany przez zakład produkcji serów rodziny Alvis oddalony od miasta Cheddar w Anglii o niecałe 10 km i według tej samej receptury od 1952 roku. Mięsa i wędliny pochodzą od niewielkich, rodzinnych  firm. Delikatne mięso indycze z wolnego chowu, przygotowywane jest metodą sous-vide, czyli pakowane do szczelnych, zamkniętych próżniowo torebek, a następnie wolno gotowane w niskiej temperaturze.  Nasze bagietki to tylko te autentyczne na francuskim zakwasie Levain. Natomiast tuńczyk to nie genetycznie modyfikowana ryba, a tuńczyk  z certyfikatem niezależnej, międzynarodowej organizacji MSC (Marine Stewardship Council) – wymienia Green Caffè Nero.

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (17 464) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 262)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH