REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Green Caffe Nero wychodzi w Polskę

  • Autor: pm, portalspozywczy.pl
  • Data: 24-09-2013, 13:17
Green Caffe Nero wychodzi w Polskę
Fot. za greencaffenero.pl

- To już przesądzone, że będziemy rozwijać sieć poza Warszawą, ale na razie musimy stać się jeszcze silniejsi na tym rynku - abyśmy mogli zrównoważyć straty, które na pewno na starcie osiągniemy w nowym mieście - mówi serwisowi portalspozywczy.pl, Adam Ringer, prezes sieci Green Caffe Nero.

REKLAMA

Do końca roku w sieci powinny działać więc już 20 lokale. Wszystkie w stolicy. - Taka filozofia wynika z tego, że kawiarnie to rynek bardzo lokalny. Otwierając placówkę w nowym mieście tak naprawdę zaczynamy od początku, ponieważ niewiele osób nas zna i kojarzy. A klienci kawiarni w Polsce są szalenie lojalni i to głównie oni gwarantują obrót przyzwyczajając się do miejsca i wpadając tam przy każdej napotykającej ich okazji - tłumaczy Adam Ringer.

Jak twierdzi prezes, rozwój w Warszawie jest logiczny jeśli wziąć pod uwagę uwarunkowania logistyczne. - Problemy w dostawach w nowych miastach może generować nasza filozofia "świeżości". Mamy własną piekarnię w Warszawie, i ona piecze nam świeże ciasta i słone produkty i jeszcze nie wiemy jak zbudować ofertę ciast w kawiarniach, które planujemy otwierać w innych miastach. Na pewno nie chcemy zamrażać i przewozić tych produktów - mówi Ringer.  

Prezes sieci przyznaje, że Warszawa pomieści jeszcze wiele kawiarni Green Caffe Nero. - Jeżeli rynek kawiarni rośnie 20 proc. rdr to znaczy, że Warszawa przyjmie jeszcze wiele tego typu lokali - w tym naszej sieci. Co ciekawe, miasta stale się rozwijają, a gastronomia wciąż przysposabia sobie nowe miejsca. Kiedyś nawet nikt nie pomyślał, aby otwierać lokale w parkach czy w dzielnicach mieszkalnych. Teraz są to bardzo atrakcyjne miejsca. To wiąże się także z kolosalną zmianą trybu życia i spędzania wolnego czasu warszawiaków. Upodabniamy się w tej kwestii do Krakowa i do Zachodu - tłumaczy Adam Ringer. 

- Jest szansa, aby pobudzić jeszcze rynek gastronomiczny. Wyzwaniem dla urbanistów jest zamykanie ulic dla ruchu samochodowego, przemodelowanie ich i tym samym pobudzanie do życia. Cieszy nas zatem fakt, że działamy w branży miastotwórczej i społecznotwórczej - dodaje.

Czytaj także: Prezes Green Caffe Nero: Lokale stały się tańsze i lepiej dostępne

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (21 958) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH