REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Grupa Gastromall: Nowe lokale i innowacyjna oferta dzięki dotacji z UE

  • Autor: PM, portalspozywczy.pl
  • Data: 23-07-2013, 12:31
Grupa Gastromall: Nowe lokale i innowacyjna oferta dzięki dotacji z UE
fot. gastromallgroup.pl

W ramach Małopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2007-2013, Grupa Gastromall realizuje projekt pt. "Dywersyfikacja działalności firmy Alaska w celu stworzenia oferty żywności organicznej".

REKLAMA

Alaska, to obok Olimpu, spółka wchodząca w skład Grupy Gastromall

Projekt dotyczy wprowadzenia nowych, innowacyjnych produktów do oferty firmy Alaska poprzez doposażenie w profesjonalny sprzęt gastronomiczny (sprzęt do przyrządzania i przechowywania potraw) nowych punktów gastronomicznych tj. pięciu smoothie barów oraz dwóch nowych restauracji samoobsługowych Olimp i jednej już działającej a także dwóch istniejących lodziarni.

- Realizacja projektu pozwoli wyposażyć kompleksowo zaplecze kuchenno-gospodarcze w ramach nowych i istniejących punktów gastronomicznych. Smoothie Bary zostaną wyposażone w urządzenia służące do przygotowywania na miejscu napojów na bazie owoców i warzyw bądź mrożonego jogurtu. W restauracjach Olimp zostanie doposażona wydzielona część zaplecza kuchennego, w której grupa planuje przygotowywanie posiłków dietetycznych - podała Grupa Gastromall.

Grupa chce także - poprze ten projekt - zmienić wizerunek - wdrożyć dział żywności eko "Zdrowa żywność w korzystnej cenie". Ma to pomóc w zdobyciu nowych klientów - dzieci, studentów i uczniów, wegetarian, wegan, osób na diecie, rekonwalescentów, osób z alergiami pokarmowymi, sportowców.

Dzięki temu działaniu nastąpić ma także przekształcenie przedsiębiorstwa z małego w średnie (do 2014 r).

Kwota dofinansowania inwestycji ze środków MRPO 2007-2013, wynosi 40 proc. ceny zakupu.

To niejedyny projekt, który Gastromall realizuje dzięki funduszom unijnym. Dotacje zostały także przyznane na doposażenie punktów gastronomicznych. Ponadto - jak już pisaliśmy - dzięki środkom przyznanym w ramach konkursu na tworzenie klastrów i powiązań kooperacyjnych, grupa wdraża unikalny projekt - produkcję funkcjonalnych dań gotowych skierowanych do branży HoReCa.

Obecnie Grupa Gastromall posiada 19 lokali własnych (łącznie marki Olimp, Cesare Ristorante, Lovit, Point Frappe). Rozbudowuje sieć franczyzową na terenie Małopolski, Podkarpacia i Śląska.

Czytaj także: Operator sieci Olimp inwestuje w produkcję funkcjonalnych dań gotowych

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (11 924) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH