Partnerzy portalu
partner portalu partner portalu partner portalu
HoReCa

Hala Gwardii: Od baru mlecznego do unikalnych konceptów

Hala Gwardii jest coraz bliżej otwarcia. O tym, co się w niej znajdzie i dlaczego, opowiadają serwisowi portalspozywczy.pl Krystyna Chami – koordynatorka programu Hali Gwardii, oraz Krzysztof Cybruch, odpowiedzialny za komercjalizację tego obiektu.

Hala Gwardii: Od baru mlecznego do unikalnych konceptów
Hala Mirowska i Hala Gwardii wybudowane w latach 1899-1901 stały się na długo największymi obiektami handlowymi w Warszawie. Po drugiej wojnie światowej Hala Gwardii służyła jako tymczasowa zajezdnia autobusowa, a po przekazaniu klubowi Gwardia Warszawa stała się centrum polskiego boksu

Autor: Anna Wrona, Jakub Szymanek/portalspozywczy.pl
Data: 24-08-2017, 10:18

Z założenia warszawska Hala Gwardii ma być połączeniem tradycyjnego targu z dobrej jakości żywnością oraz stoiskami kulinarnymi. Ma łączyć rolę targu i miejsca kulturalno-integracyjnego, tak jak lizbońskie Mercado de Ribera czy Mercado Boqueria w Barcelonie. Jednocześnie będzie uzupełnieniem i poszerzeniem obecnie istniejącej oferty handlowej w okolicy hali. Jak tłumaczy Krystyna Chami, tak wykreowany postindustrialny obiekt z bogatą historią i ciekawą ofertą kulinarno-kulturalną może stać się atrakcją turystyczną dla odwiedzających Warszawę gości z Polski i ze świata, w tym także zapoznawać z naszą tradycyjną i nowoczesną ofertą gastronomiczną.

Jakiego typu kuchnie zagoszczą wśród 20 lokali w Hali Gwardii? – Znajdziemy tu większość typowych kuchni świata od hiszpańskiego tapas baru po knajpy rybne bliższe południowym krańcom Europy, po kuchnię alzacką, gruzińsko-ukraińską, brazylijską czy indyjską. Nie zabraknie też kuchni polskiej, w tym klasycznego baru mlecznego. Znajdą się również koncepty wegańskie i autorskie łączące różne kuchnie świata – wylicza Krzysztof Cybruch.

Wymieniając konkretne marki: pojawi się tu pierwszy w Polsce Salon Beefshop.pl oferujący wołowinę kulinarną z własnej hodowli Hereford, kuchnia brazylijska Brasil on the plate, Kiełba w gębie, Warburger, Dogidog, MELT – nowy koncept, w którym będzie można spróbować fondue, kuchnia dla sportowców Run Vegan Cook, Tel Aviv, kuchnia alzacka FLAMM, kuchnia gruzińsko-ukraińska Get man, Krowarzywa, Portugal, kuchnia hiszpańska Fiesta i siesta, cukiernia CONSONNI, Namaste India – kuchnia indyjska, lokal połączony ze sklepem z produktami z Indii, polskie dojrzewające szynki ANCYPO, DESEO, Wine Corner, polskie piwa kraftowe 500 PIW, kuchnia dietetyczna Healthy lifestyle, Bar Mleczny i Akwarium z lodami wegańskimi i naturalnymi.

Od polskiego baru mlecznego do unikalnych konceptów

Jak tłumaczy Krzysztof Cybruch, oferta gastronomiczna i targowa Hali Gwardii planowana była pod kątem zapewnienia jak największego wyboru oraz jak najszerszej grupy odbiorczej. Dlatego w obiekcie znajdą się zarówno koncepty znane, jak i unikalne, których nie było do tej pory w tego typu obiektach.

więcej informacji:

Hala Gwardii RSS ALERT    /    Krzysztof Cybruch RSS ALERT    /    Krystyna Chami RSS ALERT    /    Krowarzywa RSS ALERT    /    Tel-Aviv RSS ALERT    /    Kiełba w Gębie RSS ALERT    /    bar mleczny RSS ALERT    /    Hereford RSS ALERT    /    Brasil on the plate RSS ALERT

KOMENTARZE (1)

  • Bohdan 2017-08-30 20:23:44
    To świetnie, że powstaje tak wysmakowane miejsce. Ale jeśli zarządca nie zadba o czystość otoczenia, czyli jeśli pozostanie taki brud i bałagan w sąsiadującym bazarkiem tuż obok odnowionej hali, to może do nowej placówki ktoś przyjdzie wtedy gdy zapadnie zmrok. Już o godz. 15 sterty śmieci odrzucają bardziej wrażliwych klientów od tego smrodliwego bazarku. No i ulica prowadząca do obu hal - pełna śmieci, zapaskudzona i odpychająca. Tym nowy zarządca chce przyciągnąć turystów?

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 3.84.130.252
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.