Partnerzy portalu
partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu
HoReCa

Krzysztof Cybruch: Warszawa jest niezwykle pojemnym gastronomicznie miastem

- Warszawa jest bardzo pojemnym miastem. Patrzę na to przez pryzmat innych dużych miejsc w Europie. Berlin, Paryż, Londyn czy Barcelona - wszędzie tam od lat z sukcesem funkcjonuje idea wspólnego spędzania czasu pod halą, na placu, targu czy markecie. 4,5,6 obiektów w danym mieście to nie jest specjalna przesada. Podczas gdy w Polsce, w Warszawie na razie działają zaledwie dwa miejsca pod dachem, kilka marketów. Mamy więc sporo do zrobienia - mówi serwisowi www.portalspozywczy.pl Krzysztof Cybruch, człowiek z Gdańska, rozwija Targ Śniadaniowy, odpowiada za streetfoodowy koncept Hali Koszyki.

Krzysztof Cybruch: Warszawa jest niezwykle pojemnym gastronomicznie miastem
Krzysztof Cybruch, człowiek z Gdańska, rozwija Targ Śniadaniowy, odpowiada za streetfoodowy koncept Hali Koszyki/ fot. Żelazna Studio

Krzysztof Cybruch to człowiek z Gdańska, który od lat aktywnie dba o wspólne jedzenie Warszawiaków poza domem. Rozwija Targ Śniadaniowy, odpowiada za streetfoodowy koncept Hali Koszyki. Niedawno światło dzienne ujrzał projekt pod kryptonimem R6 na Pradze. Pytamy czy w Warszawie na pewno jest jeszcze miejsce na ciekawe gastronomiczne i kulinarne pomysły? 

- Ratuszowa 6 to Praga Północ, to Park Praski, to miejsce, w którym od dawna nic się nie działo. Chcemy ożywić tę część Warszawy kulinarnie i kulturalnie. Jako podwykonawca realizujemy tam projekt marketu w oparciu o bardzo proste zasady: ma być naturalnie, swojsko, smacznie. Ten sezon będzie absolutną próbą tego lifestylowo-foodowego konceptu. Ta próba pokaże nam, co w tym miejscu będzie można zrobić w przyszłości - dodaje Cybruch. 

Jego zdaniem to jest właśnie ten moment, w którym bardzo dużo się dzieje i dziać będzie na gastronomicznej i kulinarnej mapie Polski. - Niebawem pojawią się nowe całoroczne kulinarne przestrzenie, szykują się ciekawostki w Trójmieście, Krakowie, Wrocławiu. W 2019 i 2020 r. można spodziewać się kolejnych otwarć, nowych fajnie uzupełniających się przestrzeni, które urozmaicą gastronomiczny krajobraz Polski - dodaje Krzysztof Cybruch.

Bazar Koszyki Street Food to dziewięć konspektów streetfoodowych z ulicznym jedzeniem od Azji po Amerykę dostępnych w jednym miejscu. 

Już 4-5 listopada w Warszawie największa konferencja dedykowana sektorowi spożywczemu i handlowemu w Polsce: 20 sesji tematycznych, 120 prelegentów, ponad 1000 uczestników. Zarejestruj się teraz!

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

Bazar Koszyki Street Food RSS ALERT    /    Krzysztof Cybruch RSS ALERT    /    street food RSS ALERT    /    trendy na rynku horeca RSS ALERT    /    Ratuszowa 6 RSS ALERT    /    Targ Śniadaniowy RSS ALERT    /    HoReCa RSS ALERT    /    gastronomia RSS ALERT

KOMENTARZE (1)

  • sw 2018-06-15 09:39:26
    koszula na wierzchu, brak skarpetek...

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 34.204.171.108
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.